Stadsdeel Bos en Lommer


Themadag 55-plussers en stedelijke vernieuwing 13 juli 2005

In het Informatiecentrum ParkStad wordt donderdag 21 juli een dag voor 55-plussers georganiseerd. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen mensen terecht met al hun persoonlijke vragen over de gevolgen voor ouderen van de stedelijke vernieuwing in Amsterdam Nieuw West. Meedenken over de toekomst kan ook. Zo organiseert Care West op deze dag een speciale workshop "Brainstormen over de toekomst".

De stedelijke vernieuwing creëert volop kansen voor iedereen, ook voor ouderen. Er komen steeds meer woningen die speciaal voor ouderen bestemd zijn. Verschillende instellingen werken aan buurtgerichte voorzieningen voor ouderen. En op het gebied van zorg en welzijn komen nieuwe soorten faciliteiten. Tegelijkertijd brengt de stedelijke vernieuwing voor ouderen vaak veel vragen met zich mee. Velen wonen al hun hele leven in het gebied. Nu moet men misschien het huis uit, buren vertrekken, buurten veranderen.

Op de themadag kunnen bewoners hun eigen vragen stellen en direct deskundig antwoord krijgen. Zo is er een doorlopend open spreekuur van ouderenadviseurs en zijn 4 informatiehoeken ingericht met alles over nieuwbouwprojecten, herhuisvesting, wonen, zorg en welzijn bij elkaar.

Tevens organiseert Care West op deze dag een workshop met als onderwerp: "Brainstormen over de toekomst van ouderenwoningen en zorgbehoefte". De resultaten worden doorgegeven aan corporaties, stadsdelen en aanbieders van zorg en welzijn. De workshop is gratis en bedoeld voor oudere bewoners uit Nieuw West. Aanmelden kan bij het Informatiecentrum ParkStad.

De themadag wordt gehouden op donderdag 21 juli van 10:00 tot 16:00 uur in het Informatiecentrum ParkStad aan het Osdorpplein 517 (makkelijk bereikbaar met tram 17 en bus 23).

De themadag wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam (Dienst Wonen, stadsdeel Osdorp, stadsdeel Slotervaart), Woningbouwvereniging De Dageraad, Algemene Woningbouwvereniging, Eigen Haard, Ymere, Projectbureau vernieuwing Osdorp, Amsterdam Thuiszorg, Amsterdams Steunpunt voor het Wonen, SEZO Maatschappelijke Dienstverlening, Care West, Antaris, Senioren Overleg Stedelijke Vernieuwing Geuzenveld-Slotermeer, Stichting Thuis In Eigen Toekomst (TINT) en Impuls.

Het volledige programma van de themadag kunt u bekijken door rechts op de knop te klikken. U kunt ook bellen met het Informatiecentrum ParkStad, tel. (020) 6675900, van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.