Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 21 juli

* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster reed woensdagavond omstreeks half zeven naar aanleiding van een steekpartij naar een woning aan het Sterappelhof. In de tuin trof men de 28-jarige bewoonster met steekwonden aan. Zij vertelde dat zij onenigheid had gekregen met haar 47-jarige echtgenoot, waarna de woordenwisseling ontaardde in een steekpartij. Het slachtoffer, dat onder meer een ingeklapte long opliep, werd met een spoedtransport door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De verdachte die hoofdletsel had opgelopen, werd na behandeling in het Zuiderziekenhuis aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar een politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten van een auto-inbraak aangehouden. Rond half twee kwam de melding dat er werd ingebroken in een auto op de Jan van Vuchtstraat. Ter plaatse hielden agenten een 18-jarige man uit Vlaardingen aan. Na een achtervolging werd een 23-jarige Rotterdammer op de Kogelvangerstraat aangehouden. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA SPOOR VAN OPENLIJKE GEWELDPLEGING

SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg/Schiedam heeft een 18-jarige Vlaardinger en een 21-jarige Schiedammer aangehouden na een spoor van vernielingen en openlijke geweldpleging in Schiedam. Omstreeks half twaalf kwam de melding dat een groep jeugd op de Marconisingel en de Korte Singel met fietsen naar auto's gooiden en spiegels van auto's aftrapten. Korte tijd later kwam de melding dat er op de Rotterdamsedijk een vechtpartij had plaatsgevonden. Een meisje en twee jongens hadden met een groep jongeren onenigheid gekregen waarop een vechtpartij was ontstaan. Een 21-jarige Rotterdammer liep hierbij onder meer een hersenschudding op en is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Holyziekenhuis. Aan de hand van de door getuigen opgegeven signalementen werden op de Parkweg en de Burgemeester Honnerlage Gretelaan twee verdachten aangehouden. Zij zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een aantal auto's die geparkeerd stond op de Lange Singelstraat en de Korte Singelstraat schade hebben opgelopen.


* BOLLETJESSLIKKER BETRAPT BIJ AANGIFTE BEDREIGING, VERDACHTEN

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 56-jarige Rotterdammer deed woensdagmiddag, rond kwart voor vier, aangifte van bedreiging in een politiebureau aan de Boezemsingel. Hij vertelde dat hij door enkele mensen in een auto met een vuurwapen was bedreigd. De reden van de bedreiging had te maken met handel in verdovende middelen. Tijdens het opnemen van de aangifte, kreeg de Rotterdammer last van zijn darmen en moest naar het toilet. Na het toiletbezoek werden drie bolletjes cocaïne aangetroffen, waarop de 56-jarige man werd aangehouden. Gealarmeerde politiemensen hadden ondertussen de verdachten van de bedreiging, drie mannen en een vrouw, (allen uit Rotterdam en in de leeftijd van 28 tot 45 jaar) in de Van Reynstraat aangehouden. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* MEDEWERKSTER AVONDWINKEL JAAGT OVERVALLER WEG

HELLEVOETSLUIS - Woensdagavond, iets voor middernacht, vond er een poging overval plaats op een avondwinkel aan de Rijksstraatweg. Een nog onbekende man kwam de winkel in en bedreigde de 32-jarige medewerkster met een vuurwapen. De overvaller eiste geld. Nadat de vrouw weigerde dit te geven, eiste hij sigaretten. Ook dit weigerde ze, waarop ze het vuurwapen van de overvaller wegduwde en ging de overvaller er vandoor in de richting van de Parnassialaan. De recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in naar de dader.


* MAN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD VAN AUTO

HOOGVLIET - In de Wijnruitstraat werd woensdagavond rond half twaalf een 35-jarige Rotterdammer onder bedreiging beroofd van zijn auto. Het slachtoffer werd benaderd door twee mannen, die hem bedreigden met een vuurwapen. Ze stapten in en gingen er met de auto vandoor. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen de auto even later op de Tijmweg aan. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen en een onderzoek naar de daders wordt ingesteld.