Kenniscentrum Elektronische Overheid


Onderzoek programma Architectuur Elektronische Overheid


De overheid zou veel meer dan nu het geval is als eenheid moeten handelen. Binnen ICTU beijvert het programmabureau Architectuur zich daarom voor de samenhang van alle ontwikkelingen op het gebied van resp. naar de elektronische overheid.

Dat doet het programma onder meer door het inzichtelijk maken van die samenhang en het bevorderen van het (her)gebruik van succesvolle procesmatige, informatiekundige en technische concepten en oplossingen. Dit hergebruik verbetert de interoperabiliteit, leidt tot een transparanter proces en een efficiënter gebruik van overheidsmiddelen.
Het inzicht en de succesvolle concepten en oplossingen wil het programma ontsluiten via Internet in een zogenoemde Atlas van de Elektronische Overheid, een systematische verzameling kaarten van bouwstenen of componenten van de elektronische overheid, en de relaties tussen die bouwstenen en componenten.

Uw informatiebehoefte staat centraal
Om optimaal in te spelen op de vragen die er bij potentiële gebruikers van de Atlas spelen, nodigt het programmabureau alle lezers van de Nieuwsbrief ELO uit concreet aan te geven met welke vragen zij de Atlas zouden willen bestoken. U kunt dat doen door in bijgaande vragenlijst aan te geven naar wat voor soort informatie u op zoek bent/gaat.

Reageer!
U zult desgewenst een terugkoppeling krijgen op uw bijdrage. Zij weten door uw bijdrage meer over waar (vooral) behoefte aan is. Aarzel dus niet, en vul de vragenlijst in! Het kost u 5 tot 10 minuten.

Heeft u vragen over de vragenlijst of vragen over het programma Architectuur, neem dan contact op met het programmabureau via architectuur@ICTU.nl of 070 888 7754