1e persbericht van donderdag 21 juli 2005

Eindhoven 21-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gewond bij ongeval op A2

Woensdagmiddag rond 14.00 uur is een 24-jarige vrouw uit Tilburg gewond geraakt bij een ongeval op de A2. Zij reed met haar personenauto vanuit de richting s-Hertogenbosch in de richting van Maastricht. Zij kwam door nog onbekende oorzaak met haar wielen links in de berm. Toen zij probeerde haar auto weer op de weg te krijgen kwam zij in botsing met een vrachtwagen bestuurd door een 45-jarige man uit Willich (Duitsland) en vervolgens met een bestelauto bestuurd door een 46-jarige man uit Bladel. De vrachtwagen en bestelauto reden eveneens in de richting van Maastricht. De vrouw is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen vriendin

In Tongelre is woensdagavond rond 22.45 uur een 53-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond zijn 49-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hij zou haar meerdere malen hebben geslagen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Professor Dr. Dorgelolaan zijn woensdag tussen 14.15 en 17.00 uur 36 bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar weggebruikers die door rood licht reden (2x), een gesloten verklaring negeerden (1x), de verlichting niet in orde hadden (1x), rechts inhaalden (1x) en zich niet hielden aan de toegestane snelheid (31x). Een 34-jarige automobilist uit Eindhoven werd aangehouden vanwege zijn hoge snelheid. Bij controle bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Rijbewijs ingenomen

Op de Vondellaan is donderdagochtend rond 3.00 uur een 55-jarige Helmonder aangehouden. Bij een alcoholcontrole blies hij een promillage van 1,65. Zijn rijbewijs was eerder al ingenomen. Zijn auto is in beslag genomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Kleding weg bij inbraak

Tussen woensdag 18.30 uur en donderdagochtend 0.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Veestraat. Een ruit werd vernield en een onbekende hoeveelheid kleding werd meegenomen.

Helmond: Gereedschap weg bij inbraak

Tussen maandag 18.00 uur en woensdag 18.00 uur is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Uiverlaan. Een raam werd opengebroken. De buit bestond uit een slijpmachine en een zaag.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Eifel is tussen woensdag 23.00 uur en donderdag 7.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken 54-LH-FZ.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Eerselsedijk zijn woensdag tussen 13.40 en 17.26 uur 116 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 1910 voertuigen gecontroleerd. Er is geen hoogste snelheid gemeten. Toegestaan is 60 km/u.

Son: Sieraden weg bij inbraak

Tussen zondag 0.00 uur en woensdag 10.00 uur is ingebroken bij een woning op Ekkersrijt. Het is onduidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. De buit bestond uit diverse sieraden.