Dienstenbond CNV

Voorstellen nieuwe CAO Crematoria
21-07-2005

Direct na de zomerperiode start het overleg voor de Crematoria CAO 2005-2006. Dit overleg had eigenlijk al aangevangen moeten zijn maar de afronding van het vorige overleg heeft (te) lang geduurd en om die reden is alles verschoven. Wij hebben uw hulp nodig bij het indienen van nieuwe voorstellen

Welke onderwerpen wilt u aan de orde stellen? Wat zou moeten worden toegevoegd aan de CAO en wat dient te worden gewijzigd? Uw inbreng is van groot belang en daarom nodigen wij u uit om dit kenbaar te maken. De voorstellen worden vervolgens op haalbaarheid en wenselijkheid getoetst en daarna ondergebracht in de voorstellenbrief van CNV Dienstenbond.

Enkele onderwerpen zijn al bekend. In de voorstellenbrief zal worden opgenomen dat CNV Dienstenbond een CAO wenst met:


-een looptijd van 1 jaar (1 juli 2005 tot 1 juli 2006).
-een aanpassing van de reiskostenregeling. Het woon-werkverkeer van 0-10 kilometer dient vergoed te worden maar ook verhoging van de bestaande bedragen.

-een verduidelijking/aanpassing van de werktijd gedurende een werkweek. De huidige regelgeving dient te worden aangescherpt omdat er, kennelijk in de praktijk, van overleg bij de roosterinvulling weinig tot geen sprake is. Overigens is er al een afspraak met de werkgevers voor een onderzoek in het kader arbeidstijdmanagement. We nodigen u ook uit om ons meer voorbeelden van roosterinvulling uit de praktijk kenbaar te maken!

Wij hebben nog een aantal afspraken staan uit het lopende akkoord. Zo kijken we naar mogelijkheden voor een CAO à la carte en staat Levensloop en (vroeg)pensioen ook nog op de agenda. Via bijgaand antwoordformulier kunt u reageren op deze info en ons verzoek om voorstellen in te brengen voor de nieuwe CAO-onderhandelingen.

CNV Dienstenbond is de grootste en meest vakkundige vakorganisatie in de sector van uitvaart en crematie, maar ook bij de uitvaartverzekeringen. We hopen dat er zich nieuwe leden zullen inschrijven. Maar we hebben u daar ook bij nodig!

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl