AutoRai

Print

Chevrolet Racing coureurs kijken uit naar Spa-Francorchamps

(21-7-2005)
Het team van Chevrolet Racing, dat de afgelopen twee races op het Mexicaanse Miguel A Abed circuit in Puebla belangrijke punten scoorde, begint de tweede helft van het FIA World Touring Car Championship 2005 met twee races op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.
Bij hoge uitzondering worden races 11 en 12 verreden op zaterdag (30 juli), omdat het FIA GT kampioenschap, dat vaak tegelijk met het WTCC rijdt, haar jaarlijkse ârace der racesâ beleeft tijdens de 24-uren van Spa-Francorchamps, met de start op zaterdagmiddag.

De vijf weken vrijaf zijn door RML, het Britse team dat de Chevrolet WTCC-autoâs ontwikkelt, bouwt en runt, nuttig gebruikt. Twee autoâs werden vanuit Mexico teruggevlogen, terwijl het schip dat de derde auto en al het materieel vervoerde, afgelopen maandag in de haven van Antwerpen aankwam. Ondertussen plande het team een tweedaagse test op het circuit van Pembrey om verder te werken aan de set-up van de auto.

âWe hebben twee dagen getest, waarbij we verder zijn gegaan met de ontwikkeling van het chassis,â legt Team Manager Mark Busfield uit. âWe hebben wat nieuwe dingen gevonden die we gaan uitproberen op Spa tijdens de extra trainingsessie op donderdagavond. Met deze nieuwe ontwikkelingen zouden we de chassisdynamica verder moeten kunnen verbeteren en daarmee ook onze prestaties in het meer bochtige deel van het circuit. Ons doel voor het Spa-Francorchamps weekend is een kwalificatie in de toptwaalf en een finish bij de eerste tien.â