Gemeente Putten

Algemeen beleid Informatie koopwoningen en kavels Informatie huurwoningen Informatie woonwagens en standplaatsen

Inrichting speeltuin aan de Abdinckhofstraat (21-07-2005)
---

In de week van 18 t/m 22 juli 2005 is de speeltuin aan de Abdinckhofstraat opnieuw ingericht.

In de speeltuin komen een tafeltennistafel, pleinplakkers in de vorm van een hinkelbaan, een grote klimboog waarvan de hoogte is afgestemd op de leeftijdsgroep en een tourniquet (een speelelement waarop al steppend kan worden rondgedraaid). De zandbak in de speeltuin is verwijderd. In plaats daarvan wordt extra zand aangebracht onder de klimboog, zodat deze een extra speelfunctie heeft.

De plaatsing van de tafeltennistafel is een initiatief van de 10-jarige Ilja Lautenslager. Deze jongeman zette enige tijd geleden een handtekeningenactie op touw. Wethouder E.H. de Graaf, die de ruim honderd handtekeningen in ontvangst nam, zegde de plaatsing van de tafeltennistafel toe.

In het kader van het speelruimtebeleid zullen zo spoedig mogelijk na de zomervakantie meer speeltuinen worden opgeknapt. De nieuwe of andere inrichting van de speelterreinen zal zoveel mogelijk in overleg met de wijkbewoners plaatsvinden. Omdat er niet genoeg geld beschikbaar is om in één keer alle speelterreinen op te knappen, zal dit de komende jaren gefaseerd gebeuren.

Na de vakantie worden ook de trapveldjes in de gemeente opgeknapt; hiervoor is een bedrag beschikbaar gesteld. Vooruitlopend hierop zijn de voetbalveldjes aan de Prins Hendrikweg (egaliseren van het speelveld) en de Husselsesteeg (extra doel geplaatst) al aan de beurt gekomen.