Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics adopteert nieuwe merkidentiteit

Innovatie in geluidskwaliteit van de maan tot de mensheid

Marktleider in headsets versterkt positie met de ontwikkeling van headsets voor thuis, mobiel en kantoor

New York, NY and Santa Cruz, Calif. - 21 juli 2005 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) heeft tijdens een bijeenkomst voor analisten en pers te New York de details bekend gemaakt van de nieuwe bedrijfsidentiteit. De headsetmaker deed dat op de 36ste verjaardag van de eerste landing op de maan. Het nieuwe logo en de slogan, sound innovation, benadrukken de rol die Plantronics heeft gespeeld als ontwerper van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor zijn historische woorden "That's one small step for man, one giant step for mankind" vanaf de maan, in 1969. Het nieuwe logo markeert de leidende rol die Plantronics speelt in de ontwikkeling van headsets voor gebruik thuis, mobiel en op kantoor.

"Zesendertig jaar geleden was onze belangrijkste taak de betrouwbaarste en beste headset te ontwikkelen voor NASA en voor andere kritische toepassingen," zegt Mark Breier, chief marketing officer bij Plantronics. "Op dit moment is die doelstelling nog dezelfde, betrouwbaarheid en kwaliteit, maar we richten ons op een veel bredere doelgroep, waarbij we ook streven naar grotere productiviteit, gebruiksgemak en stijl. Op onze serie draadloze headsets zijn al die kenmerken van toepassing."

De nieuwe merkidentiteit beklemtoont Plantronics' inzet op het gebied van sound innovation voor elk product, of het nu ontworpen is voor gebruik op kantoor, contact center, mobiel of entertainment.

Onderdeel van de vernieuwing van de merkidentiteit was de participatie in de 'closing bell' ceremonie op de New York Stock Exchange op 20 juli.

Meer informatie over de annoncering is te vinden op www.plantronics.com/NYliftoff

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "That's one small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl