BedrijfsautoRAI

21-07-2005

Ford viert 40e verjaardag van succesvolle Ford Transit

Ford Motor Company heeft op 12 juli j.l. de 40e verjaardag van zijn meest succesvolle bedrijfsauto, de Ford Transit, gevierd met een feestelijke ceremonie in de Ford Otosan-fabriek in Kocaeli, Turkije.

Met de introductie van de Ford Transit in 1965 brak een nieuw tijdperk aan in het segment van de lichte bedrijfsauto´s. Nu 40 jaar later de 5 miljoenste Transit van de band rolt, wordt dit Ford-model gefabriceerd in Kocaeli en in Southampton, Engeland.

De ceremonie voor de 40e verjaardag van de Transit in Kocaeli werd bijgewoond door de President van Ford of Europe John Fleming, de CEO van Koç Holding Bülend Özaydýnlý, de General Manager van Ford Otosan Turgay Durak, en leden van de raad van bestuur van Ford Otosan. We vieren een nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen het meest toonaangevende automerk ter wereld, de 102 jaar oude Ford Motor Company, en de voornaamste industriële groep van Turkije, de 79 jaar oude Koç-groep, zei General Manager van Ford Otosan Turgay Durak in de toespraak waarmee hij de festiviteiten opende. Voor het zakenleven in Europa en Turkije is de Transit nu al 40 jaar zo goed als onmisbaar. De vijfde generatie van deze bedrijfsauto is nog altijd uitgesproken fris en opwindend. Deze auto blijft het toonbeeld van praktische en intelligente oplossingen, waarmee klanten telkens opnieuw blij worden verrast.

Het succesverhaal van de Transit
De Ford Transit is een Turks succesverhaal. CEO Bülend Özaydýnlý van Koç Holding zei dat de al 77 jaar durende samenwerking tussen Ford en Koç na 1997 in een stroomversnelling kwam, wat leidde tot een reeks opmerkelijke hoogtepunten.

Drie maanden geleden rolde de miljoenste auto van de band bij Ford Otosan. Vandaag vieren we de 40e verjaardag van de Ford Transit, die gedurende de afgelopen drie jaar een centrale rol heeft gespeeld in het marktleiderschap van Ford Otosan en dit ook in de toekomst zal blijven doen. De productiecijfers laten goed zien hoe succesvol de Transit is. Ford Otosan heeft 550.000 Ford Transits geproduceerd sinds men hiermee in 1969 begon. Van de kleinste telg van de Transit-familie, de Transit Connect, zijn nu al meer dan 230.000 exemplaren gemaakt. En nu de Ford Transit 40 jaar bestaat, viert Ford of Europe de productie van het 5 miljoenste exemplaar van deze populaire bestelwagen.

Transit een van de populairste autotypen ter wereld President John Fleming van Ford of Europe zei dat hij verheugd was de 40e verjaardag van de Ford Transit te kunnen vieren in een van de voornaamste fabrieken waar dit belangrijke Ford-model wordt gemaakt. Deze ceremonie maakt deel uit van de festiviteiten voor het 40-jarige bestaan van de Transit. Gedurende de afgelopen 40 jaar is de Transit een onmisbare aanwinst gebleken voor het Europese bedrijfsleven, zei Fleming. Sinds het model op 9 augustus 1965 in productie werd genomen, is de Ford Transit een van de belangrijkste en populairste autotypen ter wereld geworden.

Transit in elke synoniem voor betrouwbaarheid en veelzijdigheid Volgens Fleming werd met de introductie van de Transit 40 jaar geleden het segment van de lichte bedrijfsauto´s naar een hoger plan getild. En vandaag de dag geeft de Transit met zijn vernieuwende technologie nog altijd de toon aan. Het merk staat in elke taal voor betrouwbaarheid en veelzijdigheid, aldus Fleming. De naam Transit is zo bekend, dat het woord in veel landen zelfs als synoniem wordt gebruikt voor het woord bestelauto, zei Fleming. Hij schreef het succes van de Transit toe aan de hoge kwaliteitsnormen en aan de inzet van de werknemers in beide fabrieken. Fleming, Özaydýnlý en Durak hadden nog een verrassing in petto voor de plaatselijke bevolking. Ze presenteerden de nieuwe Ford Transit Ambulance, die twee mijlpalen markeert in het succesverhaal van de Ford Transit: 5 miljoen exemplaren in 40 jaar. De ambulance wordt geschonken aan het nabijgelegen ziekenhuis van Golcuk. Binnen een paar dagen rolt er nóg een symbolische 5 miljoenste Transit van de band in Southampton, Engeland, om deze dubbele mijlpaal te vieren. Ook deze Transit komt ten goede aan de plaatselijke bevolking.