BedrijfsautoRAI

19-07-2005

75e Scania voor Gebr. Vos Nederhemert

Gebr. Vos Transport uit het Gelderse Nederhemert heeft onlangs de 75e Scania trekker in haar wagenpark in gebruik genomen. Het betreft een Scania van het type R 420 LA4X2MNA met de comfortabele Topline cabine en de zuinige 420 pk/309 kW 12-liter motor. Het nieuwe voertuig werd afgeleverd door de Scaniavestiging te Den Bosch.

Grondlegger Aart Vos begon in 1916 om met paard en wagen melk naar de melkfabriek te brengen. Als nevenactiviteit startte hij in 1924 een bodedienst. Dit was de basis voor het bedrijf in zijn huidige vorm. Vervoer van landbouw- en veeteeltproducten in de regio was dan ook het logische begin van Vos Transport. Eerst melk later ook vee, aardappelen en granen. Met twee T-Fords is het allemaal begonnen en thans is het uitgegroeid tot een internationaal transportbedrijf met vijftig vrachtauto's en negentig medewerkers.

In het midden van de jaren zestig werd de grondslag gelegd voor de verdere groei van de onderneming. Regionaal vervoer mondde uit in een nationale transportonderneming en als vanzelfsprekend volgde daar het internationale vervoer op met Frankrijk, Duitsland en Hongarije als belangrijkste bestemmingsgebieden. Het getrokken wagenpark bestaat hoofdzakelijk uit trailers met schuifzeil en aluminium opbouw. Sommige daarvan zijn uitgevoerd met een zogeheten walking floor.

Met name de jarenlange relatie met Scania Den Bosch en het gunstige brandstofverbruik en de uitstekende kwaliteit van de voertuigen hebben een belangrijke rol gespeeld om wederom voor Scania te kiezen.