Gemeente Amsterdam

`I amsterdam' driedimensionaal in de stad

21 juli 2005
---
webmaster

`I amsterdam' is het succesvolle city marketing motto van de stad dat eind september vorig jaar is gelanceerd. De nieuwste city marketing aanwinsten zijn ruim 2 meter hoge rode en witte letters, die over een breedte van maar liefst 23,5 meter `I amsterdam' meer dan levensgroot en driedimensionaal zichtbaar maken. Je kunt er dus ook letterlijk (niet meer) omheen!

De letters zullen op 20 juli 2005 (tussen 11.00 en 12.00 uur) worden geplaatst op het Westergasterrein ter gelegenheid van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW, 28 t/m 31 juli).

Levensgrote letters

Deze levensgrote I amsterdam letters worden ingezet om bijzondere plekken in Amsterdam te markeren om daarmee de city marketingpositie van de stad te versterken. Uit onderzoek van O+S is inmiddels gebleken dat al 86% van de Amsterdammers bekend is met dit motto. Na de Fashion Week zullen de letters verhuizen naar de terreinen van andere Amsterdamse evenementen zoals Sail en waarschijnlijk Robodock Festival. makingofiamsterdamletters244x244.jpg (49 Kb)

De plaatsing

De letters worden geplaatst op de Polonceaukade links naast de fietsbrug. Alle letters worden per twee vastgelast op een sokkelelement (5 stuks), die eenvoudig te plaatsen en te koppelen zijn. Elk sokkelelement weegt ongeveer 1000 kg. Geen probleem voor een kraanwagen, maar zwaar genoeg om bestand te zijn tegen een forse windbelasting.

Samenwerking

Bedenker van deze bijzondere uitvoering van het motto is Bas Douma, hoofd communicatie van DIVV. Dankzij de medewerking van Stadsdeel Westerpark is het mogelijk geworden dat `I amsterdam' in groot formaat al tijdens de Fashion Week te bewonderen is. Op deze pagina Levensgrote letters De plaatsing Samenwerking Zie ook Amsterdam International Fashion Week