Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 juli 2005

Aanhouding wegens mishandeling

Fotograverende man aangevallen

Almelo

Op woensdag 20 juli werd omstreeks 12.15 uur een mishandeling gemeld aan de Stadionlaan in Almelo. De politiemensen werden daar aangesproken door een 43-jarige man uit Newcastle upon Tyne (GB), die aangaf te zijn mishandeld. De Engelsman was daar voor zijn werk als architect en wilde voor de gemeente Almelo foto's maken voor de ontwikkeling van de te bouwen sporthal. Het foto-object stond in de onmiddellijke woonomgeving van een 55-jarige Almeloër. Het stond de 55-jarige man niet aan dat zijn woning werd gefotografeerd, waarop hij de fotograaf op agressieve wijze benaderde en er volgde een korte woordenwisseling tussen hem en de 43-jarige. Op verzoek van de 55-jarige verwijderde de 43-jarige fotograaf de opnames. Desondanks werd hij kort daarna door de 55-jarige aangevallen, toen deze hem met zijn fiets van achteren aanreed. Daardoor liep de 43-jarige beenletsel op. Vervolgens wilde de 55-jarige de 43-jarige te lijf met een stok en sloeg daarmee herhaaldelijk in de richting van de 43-jarige. Deze kon de slagen net ontwijken. De 43-jarige deed aangifte van mishandeling en de politie hield de 55-jarige daarop aan. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid voor justitie op donderdag. (05-002509)

Diefstal auto

Auto weggenomen vanaf parkeerplaats

Vroomshoop

Op woensdag 20 juli deed een 23-jarige man uit Diever aangifte van diefstal van zijn auto. Het betreft een zilvergrijze BMW 7-serie met kenteken NX-LD-94. De auto stond geparkeerd aan het Julianaplein in Vroomshoop en werd op woensdag 20 juli tussen 16.15 en 23.30 uur gestolen. (05-092878)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist overschrijdt snelheid met 55km/u

Bornerbroek

Op woensdag 20 juli controleerde de politie op de Bornsestraat in Bornerbroek een auto op snelheid. Er werd een snelheid gemeten van 135 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u. Een overschrijding van 55 km/u waarop het rijbewijs van de automobilist, een 34-jarige man uit Reutum werd ingenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-092804)

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Veroorzaker, scooterrijder, rijdt door

Vriezenveen

Op woensdag 20 juli werd bij de politie een verkeersongeval gemeld waarbij de veroorzaker is doorgereden. Een 16-jarige jongen uit Langeveen reed die dag omstreeks 15.00 uur op zijn bromfiets over het fietspad langs de Almeloseweg in Vriezenveen. De 16-jarige reed in de richting Almelo. In een flauwe bocht onder het viaduct van de Rijksweg 36 kwam hem een scooter tegemoet rijden. Deze scooter reed op zijn weghelft, waardoor de 16-jarige moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij belandde daarbij in de sloot. De scooter reed gewoon door zonder zijn identiteit bekend te maken. De 16-jarige had een pijnlijke pols, die na onderzoek in het ziekenhuis gebroken bleek. De doorgereden scooter was geel of lichtgroen van kleur. De bestuurder (m/v) droeg donkere kleding en een donkere integraalhelm. Kort na het ongeval werd de 16-jarige door een onbekend gebleven automobilist geholpen om zijn bromfiets uit de sloot te krijgen. De politie zou graag in contact komen met deze automobilist en eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Vriezenveen telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (05-092818)

Aanrijding auto met fietsster

Fietsster gewond bij aanrijding

Almelo

Op woensdag 20 juli vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats op de T-splitsing Buitenhof/Nederhoven in Almelo tussen een auto en een fietsster. De fietsster, een 36-jarige Almelose reed met haar fiets over het fietspad van de Buitenhof. Zij naderde de T-splitsing met de Nederhoven, waar zij voorrang had. Bij de T-splitsing werd haar geen voorrang verleend door een van rechts over de Nederhoven rijdende automobiliste, een 40-jarige Almelose vrouw. Bij de aanrijding die volgde viel de fietsster met haar hoofd op de grond. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling naar huis. (05-092497)

Hacker aangehouden

Hacker breekt in op computernetwerk universiteit

Enschede

Een 18 jr. jongen uit Eindhoven werd 4 juli jl. aangehouden op verdenking van computervredebreuk of te wel hacken. Hij wordt ervan verdacht in de periode eind 2004 tot maart 2005, te hebben ingebroken op het computernetwerk van de Universiteit Twente in Enschede. Na zijn aanhouding werd de 18 jr. in verzekering gesteld en legde hij een bekennende verklaring af waarna hij weer in vrijheid is gesteld. Naast deze aanhouding zijn nog een aantal personen aangehouden geweest en in verband met hun mogelijke betrokkenheid gehoord. Het onderzoek werd eind maart door de politie Twente gestart naar aanleiding van een aangifte die namens de Universiteit Twente werd gedaan. Dit omdat men tot de ontdekking was gekomen dat diverse systemen binnen hun computernetwerk werden gehackt. Het onderzoek wordt nog voortgezet en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (05-030838)

Monique Oude Wolbers/Jan Camphuis: 053-4555588


---- --