Ingezonden persbericht


Persbericht: AO-uitgave 175 jaar België

AO-uitgave over 175 jaar België

In de AO-reeks is verschenen: België 175 jaar, de verjaardag van een boeiend koninkrijk

Het lukt bijna niet de geschiedenis van België zonder glimlach te lezen. Dat heeft te maken met het gegeven dat het land een historische constructie is, geen natuurlijke eenheid, en met de 'oplossingen" die men bedenkt om het land bestuurbaar te maken: 7 bestuurslagen, 6 regeringen en 6 parlementen.In de ijver zich toch als natie te manifesteren claimt België in 1918 Nederlands-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Uiteraard zonder succes.

De glimlach verdwijnt echter ook geregeld van het gezicht. Bijvoorbeeld als de relatie met Kongo of het leven en lijden van Koning Boudewijn worden beschreven. Dit jaar bestaat België 175 jaar en dat wordt breed gevierd. Er is een waarachtig Belgisch gevoel gegroeid. Onze Vlaamse auteur Eddie Niesten schreef al eerder enkele informatief-kostelijke AO's.

Het AO 175 jaar België is te bestellen voor ¤ 3.25 excl. verzendkosten bij AO, via: +31(0)320-286962, of via de website: www.actueleonderwerpen.nl

Uitgeverij AO (Actuele Onderwerpen) B.V.
Uitgeverij AO brengt sinds 1936 de educatieve Actuele onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnee's zijn o.a. bibliotheken, middelbare scholen en particulieren, welke elke twee weken een AO ontvangen.

Enkele recente uitgaven:
Joodse Identiteit, 100 jaar vakbond, Stem voor / stem tegen de Europese Grondwet, Parkinson, Labyrinten & Doolhoven, Paus Johannes Paulus II, 100 jaar Rotary, Prins Bernhard, Landing van de Huygens sonde, Voorbij de vrijheid van meningsuiting, Woorden van Beatrix, Herinneringen aan André Hazes, Liberalisme, Simenon, Persvrijheid, Kuifje, De Hollandsche Schouwburg.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl



Ingezonden persbericht