Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


21 juli 2005


Groenlo - Aanhanger van vrachtwagen gekanteld


Vanmorgen vroeg (21/7) rond 05.10 uur is op de N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde bij het nemen van een bocht de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Aalten kwam vanaf zijn woonplaats en op de kruising Hamelandweg / Europaweg ontstond door nog onbekende oorzaak dit eenzijdige ongeval. De chauffeur bleef ongedeerd. De aanhanger was geladen met 23 ton propaan en alle hulpverleningsdiensten werden gealarmeerd en de weg in de directe omgeving werd afgezet. Bij controle door de brandweer bleek de aanhanger niet beschadigd te zijn en kon men maatregelen gaan nemen om de inhoud over te pompen naar een andere aanhanger. Hierna is de gecrashte aanhanger overeind gezet en is men inmiddels bezig met de laatste inzet. De weg blijft nog tot omstreeks 14.00 uur afgesloten. Rijkswaterstaat heeft voor een omleidingroute gezorgd.


Zelhem - Fietser raakt gewond


Een 56-jarige fietser uit Zelhem raakte woensdagavond gewond nadat hij tegen een auto was gebotst. De man fietste omstreeks 18.25 uur over de Ruurloseweg. De man had teveel alcohol gedronken en fietste tegen de auto van een 56-jarige Zelhemmer. Hierdoor viel hij met zijn hoofd tegen de stoeprand. De man had letsel aan zijn hand en een hoofdwond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar werd eveneens een bloedproef afgenomen.


Varsseveld - Met auto in de greppel


Een 33-jarige automobilist uit Doetinchem is afgelopen nacht (21/7) rond 02.30 uur met zijn auto in een greppel aan de Aaltenseweg terecht gekomen. Bleek dat de man had gedronken en de macht over het stuur was verloren. Hij blies op het politiebureau 1,4 prom. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Spijkerrokken weggenomen


Twee inwoonster uit Arnhem, 50 en 52 jaar oud, werden woensdagmiddag bij een kledingwinkel in de Hamburgerstraat betrapt. De vrouwen wilden 11 spijkerrokken wegnemen zonder te betalen. Eén van de twee haalde de rokken van het kledingrek, de ander stopte ze vervolgens in een tas. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. In overleg met justitie kregen de vrouwen een dagvaarding uitgereikt.


Ruurlo - aanrijding met gewonden


Bij een aanrijding op de kruising Lage Scheiddijk met de Lintveldseweg tussen twee auto's raakten vanmorgen twee mensen gewond. Een 45-jarige vrouw uit Marienvelde reed met haar 20-jarige zoon omstreeks 09.00 uur over de Lintveldseweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de van rechts komende automobilste. Door de klap van de aanrijding raakte de bestuurster een 44-jarige vrouw uit Ruurlo bekneld in haar auto en moest door brandweer en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd worden. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De zoon liep rugletsel op en zal zich onder doktersbehandeling stellen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --