Gemeente Arnhem

Noodlokalen voor leerlingen De Witte School
Er komen noodlokalen voor de leerlingen en leerkrachten van de door brand verwoeste Witte School aan de Bronbeeklaan. Dat heeft de gemeente Arnhem in overleg met De Basis besloten. De noodlokalen komen te staan op het plantsoen aan de Dr. H. Piersonstraat. Om geen dag verloren te laten gaan beginnen donderdag 21 juli 2005 de voorbereidende werkzaamheden al voor de plaatsing van de noodlokalen.

Tijdelijke oplossing
In de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli jongstleden heeft een fatale brand De Witte School aan de Bronbeeklaan volledig verwoest. Meteen is de gemeente Arnhem met De Basis (het schoolbestuur waar De Witte School onder valt) gaan kijken welke tijdelijke oplossing voor de ruim 140 leerlingen en hun leerkrachten nodig en mogelijk is. Er zijn verschillende mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk is ervoor gekozen om noodlokalen te plaatsen op het plantsoen op de hoek van de Dr. H. Piersonstraat en de Rosendaalseweg. De Basis is tevreden met deze tijdelijke oplossing.

Werkzaamheden
De gemeente Arnhem zet alles op alles om er voor te zorgen dat de leerlingen en leerkrachten van De Witte School op 22 augustus bij de start van het nieuwe schooljaar de tijdelijke huisvesting kunnen betrekken. Om die opzet te laten slagen beginnen donderdag 21 juli de voorbereidende (grond)werkzaamheden al. Door de enorme tijddruk is er nog geen precieze planning voor de werkzaamheden. Er wordt alles aan gedaan om er voor te zorgen dat de omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Toekomst
Wat er met De Witte School gaat gebeuren, is op dit moment nog niet duidelijk. In eerste instantie is alle aandacht uitgegaan naar de vervangende huisvesting. Zodra er meer duidelijkheid is over de toekomst van De Witte School, zullen wij u daarover informeren. Gevolg is dat op dit moment ook nog niet aangegeven kan worden hoe lang de noodlokalen blijven staan. Ook over de oorzaak van de brand, is op dit moment nog niks te zeggen. De politie is nog druk bezig met het onderzoek. (21-07-2005)