Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 12 juli 2005

Wijziging bestemmingsplan De Hoef 2
Het college van burgemeester en wethouders verzoekt GS het besluit tot wijziging van bestemmingsplan De Hoef 2 ten behoeve van het oprichten van een appartementencomplex aan de Biezenloop in Heesch goed te keuren.

Vervanging brug Heeswijk-Dinther
Voor de vervanging van de brug aan de Baron van den Bogaerdelaan heeft het college van burgemeester en wethouders aan Ballast-Nedam opdracht gegeven. Om overlast voor de kern Heeswijk-Dinther tot een minimum te beperken wordt de vervanging gelijktijdig met de wegreconstructie uitgevoerd.

Planschadevergoeding
Op 7 juni 2005 heeft de Eerste Kamer ingestemd met een nieuwe planschadewet. Deze nieuwe wet brengt een aantal wijzigingen met zich mee:

1. het college van burgemeester en wethouders is op grond van de nieuwe wet bevoegd om over planschadeverzoeken te beslissen, waar eerder de gemeenteraad bevoegd was;

2. degene die een planschadeverzoek indient is onder de nieuwe wet een drempelbedrag van 300,- verschuldigd. Dit bedrag wordt terugbetaald bij een gehele of gedeeltelijke positieve beslissing op de aanvraag;
3. onder de nieuwe wet geldt een verjaringstermijn van vijf jaar voor het indienen van aanvragen om planschadevergoeding;
4. de nieuwe wet maak het mogelijk dat de gemeente met een verzoeker van een herziening of vrijstelling van een bestemmingsplan overeenkomst dat hij de kosten van planschade aan de gemeente compenseert.
Naar aanleiding van de nieuwe planschadewet heeft het college van burgemeester en wethouders de procedureregeling planschadevergoeding 2005 vastgesteld en de commissie Ruimtelijke Zaken geïnformeerd over de nieuwe wet. Voor wat betreft de planschadeverzoeken die voor vóór de inwerkingtreding van de nieuwe wet zijn ingediend, stelt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voor om de bevoegdheid om over deze óude'verzoeken te beslissen te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. Dit voorstel wordt behandeld in de commissie Ruimtelijke Zaken van 12 september 2005 en in de gemeenteraad van 29 september 2005

Archeologisch proefsleuvenonderzoek
Het bedrijf Archol heeft opdracht gekregen voor het uitvoeren van (wettelijk verplicht) inventariserend archeologisch proefsleuvenonderzoek op een vijftal locaties in de gemeente Bernheze (De Hoef 2e fase in Heesch, De Hoef 3e fase in Heesch, Zwarte Molen 2e fase in Nistelrode, Heilaren noord 2e fase in Heeswijk-Dinther, Retsel in Heeswijk-Dinther).

Modelkeuze Heilaren noord 2e fase
Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor Model A eilanden' als basis voor het op te stellen (concept)verkavelingsplan ten behoeve van de woningbouwlocaties Heilaren noord 2e fase.

Opheffen bouwstop Deken van der Cammenweg 58 in Heesch Aan de Deken van der Cammenweg 58 in Heesch is het bouwen van een bijgebouw stilgelegd. De bouwstop zal worden opgeheven waardoor het bijgebouw kan worden afgebouwd.