Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Elf nieuwe Scania's voor Van Opijnen

07/21/2005

De heer A. van Opijnen (L) ontvangt tussen de beide Scania naloopastrekkers de sleutels van de nieuwe voertuigen uit handen van dhr J. Herink van Scania (klik voor grotere foto) Onlangs nam transportbedrijf Van Opijnen B.V. uit Deventer elf nieuwe Scania's in gebruik. De afgeleverde voertuigen omvatten zowel de lage P- als de hoge R-cabines, diverse motorvarianten en asconfiguraties die volledig op de diverse transporttoepassingen van het bedrijf zijn toegesneden. De voertuigen zijn afgeleverd door de Scaniavestiging te Deventer.

Twee van de voertuigen zijn van het type R 380 LA6x2*4HNA, een naloopastrekker met de ruime CR 16 dagcabine, met daarachter een HIAB kraan. De geheel verzinkte CR 16 verlengde dagcabine kent een praktisch vlakke vloer en is een goed compromis tussen een korte cabine, die een maximale ruimte biedt voor opbouw achter de cabine, en de royale ruimte van een slaapcabine. Net als alle andere cabines rust op deze cabine ook 10 jaar garantie tegen roestvorming.

De transportactiviteiten van Van Opijnen strekken zich uit over geheel Europa. Ondanks dat van Opijnen vrijwel ieder soort transport kan verzorgen, ligt het zwaartepunt op de huif- en groepagetransporten. Voor deze activiteiten zullen de nieuwe Scania's dan ook worden ingezet. Het Deventerse bedrijf heeft door de jaren heen ruim 600 stuks Scania's besteld. Het huidige wagenpark bestaat dan ook voor het overgrote deel uit Scania's.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.