Politie Amsterdam-Amstelland

Cocaïnesmokkel in schoen en onderbroek
21-7-2005. Afgelopen maanden arresteerden rechercheurs van het tweede district (Noord) acht verdachten (tussen de 18 en 61 jaar). Zij worden verdacht betrokken te zijn bij een internationaal drugssmokkelnetwerk naar Zwitserland. Bij de smokkeltrips, die per vliegtuig werden gemaakt, gebruikten de verdachten geprepareerde schoenen en zelfs een speciale onderbroek.
Restaurantpersoneel overvallen en vastgebonden
21-7-2005. Donderdagochtend rond kwart voor drie werden op de Veemkade vier personeelsleden van een resaturant overvallen en vastgebonden. In ieder geval drie gemaskerde en met een vuurwapen gewapende overvallers drongen het restaurant binnen. Zij maakten een onbekend geldbedrag buit.

---
Fietser zwaargewond na aanrijding: auto rijdt door getuigen gezocht
21-7-2005. In de nacht van zaterdag op zondag (17/18 juli) rond vijf over twaalf raakte op de Bos en Lommerweg een 27-jarige fietser zwaargewond toen hij met hoge snelheid werd aangereden. Het slachtoffer vloog een stuk door de lucht.
De auto, vermoedelijk een donkerkleurige BMW, reed na de aanrijding naar de A10 richting Zaanstad. De gewonde fietser werd in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen.
Volgens getuigen kwam de auto met hoge snelheid uit de richting van de Burgemeester de Vlugtlaan. De fietser kwam tegen- en in het voorruit terecht. Hij raakte hierbij in ieder geval ook de linkerraamstijl. De bewuste auto is vermoedelijk een BMW uit de 5-serie, bouwjaar tussen 1988 - 1995.
Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die informatie hebben over de auto en/of de bestuurder. Met name personeel van garages, schadewerkplaatsen en autoruitenfirma's wordt gevraagd goed op te letten en opvallende dingen door te geven. U kunt bellen met: 0900-8844.
Neergeschoten man bij ziekenhuis gebracht
21-7-2005. Donderdagochtend rond één uur werd een 21-jarige gewonde man het ziekenhuis in Amsterdam-Noord binnengebracht. De man bleek te zijn neergeschoten. Gezien de ernst van het letsel werd hij naar een ander ziekenhuis overgebracht. Het vermoeden bestaat dat de schietpartij zich heeft voorgedaan in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Ta hard gereden: rijbewijs kwijt
21-7-2005. Woensdagmiddag voerden agenten van de verkeerspolitie een snelheidscontrole uit op de Nieuwe Leeuwarderweg. Op het gedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u vanwege wegwerkzaamheden, raakten drie automobilisten hun rijbewijs kwijt. Ze reden met ruim 103, 107 en maar liefst 116 kilometer per uur langs de bouwlocatie.

Binnenkort zullen de bestuurders zich voor de rechter moeten verantwoorden. De komende periode zullen zij op zoek moeten naar alternatief vervoer.