Politie Zuid-Holland-Zuid

21/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

21-07-2005 - Persberichten District II

BEDREIGING
PAPENDRECHT De politie heeft woensdagavond 20 juli een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou eerder die avond een kennis hebben bedreigd en mishandeld op de Edelweisslaan in Papendrecht. De aangehouden verdachte zou nog geld van de kennis tegoed hebben. Toen de verdachte dit niet kreeg, sloeg hij de kennis en bedreigde hem met de dood. Het slachtoffer, een 21-jarige man uit Papendrecht, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd ingesloten.

TE HEET ONDER DE VOETEN
PAPENDRECHT De politie kreeg in de nacht van donderdag 21 juli de melding dat er vanuit een schuur aan de Meinder Hobbemastraat een scooter was gestolen. Surveillerende agenten die in de buurt waren, gingen naar de meldster toe om een aangifte op te nemen. Onderweg zagen ze op de Jan Steenlaan een scooter rijden zonder verlichting. Er zat 1 persoon op, dit bleek later een 14-jarige jongen uit Papendrecht te zijn. De bestuurder reed richting de Rembrandtlaan maar bij het zien van de politie ging hij plots linksaf de Frans Halsstraat in. Daarna ging hij rechts de Govert Flinkcstraat in. Daar sloeg hij een brandgang in die doodliep.De verdachte gooide de scooter neer en rende weg. Toen de jongen het te heet onder de voeten werd, sprong hij de vijver in bij het park Rembrandtlaan/Vondellaan in. De agenten sloten hem in. Uiteindelijk kwam hij uit de vijver en werd aangehouden. De scooter bleek inderdaad het voertuig te zijn wat gestolen was vanuit de schuur aan de Meinder Hobbemastraat. De jongen werd ingesloten.

BOTSING
GORINCHEM Op de kruising Stephensonweg/Newtonweg heeft woensdagavond 20 juli een ongeval plaatsgevonden. Een trekker met oplegger kwam daar in botsing met een bromfietser. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Lingewaal kwam vanuit het centrum en reed tegen de zijkant van de trekker met oplegger die net rechtsaf de Stephensonweg op reed. De bestuurder van de bromfiets viel en liep lichte verwondingen aan zijn been en hoofd op. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de trekker, een 35-jarige man uit Gorinchem kwam met de schrik vrij.

BOERDERIJSCHUUR IN BRAND
DALEM Een leegstaande boerderijschuur aan de Griendweg in Dalem heeft op woensdagmiddag 20 juli in brand gestaan. De brand werd geblust door de brandweer. De brand was met een half uur brand meester. De schuur was voorzien van een dak met asbest. Er was geen gevaar voor de omgeving. Een bedrijf is ter plaatse geweest voor de asbestsanering. Het terrein werd met hekken afgezet. Het terrein en de omgeving zijn onderzocht op asbestbesmetting maar er werd geen besmetting geconstateerd.