Gemeente De Marne


Nieuw pand voor werk en inkomen open voor publiek

Afgelopen vrijdag 15 juli 2005 zijn de afdelingen Sociale Zaken van de gemeenten De Marne en Winsum (Sociale Zaken en Werk De Marne & Winsum), CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) en UWV (Uitvoering Werknemers Verzekeringen) verhuisd naar het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw De Beurs in Winsum. Het pand, gelegen aan het Ubbo J. Mansholtplein 2 naast het station, is met ingang van heden in bedrijf.

Sociale Zaken en Werk De Marne & Winsum, CWI en UWV willen een effectieve en efficiënte samenwerking bij het organiseren van de ketendienstverlening op het terrein van arbeidstoeleiding en sociale zekerheid met als uitgangspunt: werk boven inkomen. Het onder-een-dak-principe bevordert deze wijze van de dienstverlening en de kwaliteit ervan.

Vanuit De Beurs zal de ene klant (werkzoekende) een doorlopend proces van werk, inkomen en reïntegratie worden geboden en de andere klant (werk-gever) één adres voor het vinden van geschikt personeel. De naam De Beurs verwijst naar de beursvloer, waar vraag en aanbod elkaar treffen.

In de nabije toekomst zullen ook andere instanties en bedrijven zich kunnen gaan aansluiten bij De Beurs. Zo is Start Uitzendbureau met ingang van augustus dit jaar twee dagdelen per week werkzaam vanuit De Beurs.

De Beurs is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Sociale Zaken en Werk De Marne & Winsum is bereikbaar via een nieuw telefoonnummer: (0595) 750 300.

De telefoonnummers van CWI en UWV blijven ongewijzigd.