Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

PHILIPS EN ATOS ORIGIN KONDIGEN DE UITBREIDING VAN HET

PHILIPS REMOTE SERVICES NETWORK (RSN) AAN

Parijs, 21 juli 2005 - Atos Origin kondigt vandaag de ondertekening van een driejarig contract aan met de Medical Systems divisie van Koninklijke Philips Electronics voor de roll-out en dienstverlening van het CUSTOMerCARE Remote Services Network (RSN) van Philips.

Het wereldwijde CUSTOMerCARE Remote Services Network (RSN) van Philips is een vooruitstrevend, privaat breedbandnetwerk dat de uitrusting van Philips Medical Systems verbindt met hun wereldwijd verspreide Remote Service Centers. Philips RSN biedt snelle, betrouwbare en geavanceerde beveiliging en vervangt trage, onbeschermde en onbetrouwbare modems door een reeks beveiligde en gecodeerde communicatieverbindingen.

RSN maakt functionaliteit op afstand mogelijk, zoals systeemdiagnose, het identificeren en het oplossen van problemen, maar ook proactief onderhoud van de medische infrastructuur die zich op de bedrijfsterreinen van de klant bevindt. Het resultaat is een snelle, geavanceerde ondersteuning die vanaf elke locatie in de wereld wordt geleverd door Philips erkende servicemiddelen op afstand.

Atos Origin levert de expertise om deze service mogelijk te maken, zoals de installaties, de bewaking van beveiligingsnormen, netwerkbeheer, operatiebeheer van applicatiesoftware en routers en integratie van de medische uitrusting op lokale netwerken van ziekenhuizen. Atos Origin levert en onderhoudt het RSN op beveiligde en flexibele manier voor wat één van 's werelds grootste toepassingen in deze categorie zal zijn.

Na een geslaagd pilotproject is deze beheersinfrastructuur op afstand wereldwijd geïmplementeerd en operationeel. RSN biedt Philips het voordeel om nieuwe diensten met toegevoegde waarde te leveren aan klanten, zoals zelfdiagnose en upgrades van software. Philips heeft op dit ogenblik meer dan 1.300 ziekenhuizen op RSN en streeft ernaar eind 2007 alle klanten de overstap te laten maken naar het CUSTOMerCARE Remote Services Network.

Over Koninklijke Philips Electronics

Het Nederlandse Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld en het grootste elektronicabedrijf van Europa, met een omzet van $ 37,66 miljard (EUR 30,3 miljard) in 2004. Met activiteiten in drie overlappende domeinen, namelijk gezondheidszorg, lifestyle en technologie en 161.500 werknemers in meer dan 60 landen, is het bedrijf marktleider in diagnostische beeldvorming en patiëntbewakingssystemen, kleurentelevisietoestellen, elektrische scheerapparaten, verlichting en halfgeleiders. Nieuws over Philips kunt u vinden op www.philips.com/newscenter

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatietechnologiepartner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand van blue-chip-bedrijven in alle marktsectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht