Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 21 juli

Alkmaar 21-07-2005 - 14.00 uur

Beroving bij geldautomaat

Alkmaar, woensdag 20 juli 2005.

Een 25-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 23.00 uur bij een geldautomaat op de Langestraat beroofd van zijn geld. Hij was aan het pinnen toen bij hem een voorwerp tegen zijn hoofd werd gehouden en hem werd gesommeerd zijn geld in te leveren. Vermoedelijk ging het om twee daders. Zij renden weg in de richting van de Krebbesteeg.

Gewelddadige poging tot beroving

Hoorn, woensdag 20 juli 2005.

Op de Nieuwendoorngracht heeft een man omstreeks 14.30 uur geprobeerd een scooter van een 16-jarige man uit Hoorn te stelen. Het slachtoffer reed op zijn scooter op de Nieuwendoorngracht toen hij ter hoogte van de supermarkt door een man werd aangesproken. Al snel bleek dat deze man het op de scooter had voorzien. Het slachtoffer werd geslagen en er werd aan hem getrokken waardoor hij op de grond viel. Daar werd hij ook nog eens getrapt. De man uit Hoorn kon uiteindelijk zijn scooter weer pakken en wegrijden. Hij heeft letsel aan zijn knie opgelopen .

Mishandeld na gebaar in verkeer

Zwaag, woensdag 20 juli 2005.

Een 56-jarige Nederlandse man uit Santa Pola (Spanje) is op de Kerkelaan mishandeld. Hij wilde de weg oversteken en zag dat er een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De man maande hem er met armbewegingen toe wat rustiger te rijden. Hierop stapte de bestuurder, een 31-jarige man uit Hoorn, uit en trapte en sloeg de man.

Drankrijders

Den Helder, woensdag 20 juli 2005.

Op de Middenweg is omstreeks 17.00 uur een 70-jarige man aangehouden die werd verdacht van het rijden met drank op. Hij was betrokken bij een aanrijding met lichte materiële schade. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Castricum, donderdag 21 juli 2005.

Een 66-jarige man uit Uitgeest is om 00.00 uur op de Provincialeweg aangehouden. Hij is met zijn voertuig van de weg afgeraakt en in de naastgelegen sloot beland. De man is door omstanders uit zijn voertuig geholpen. Hij zat met teveel drank op achter het stuur. Uit de blaastest bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal..

De Waal, donderdag 21 juli 2005.

Een 24-jarige man uit Weesp is op de Westerboorsweg aangehouden om
1.45 uur. De man reed daar terwijl hij bijna twee keer teveel drank op had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Egmond aan den Hoef, woensdag 20 juli 2005.

Op woensdag is vanuit een appartement aan de Mosselaan een laptop ontvreemd. Er was geen braakschade zichtbaar.

Ongeval

Berkhout, woensdag 20 juli 2005.

Op de A7 ter hoogte van de Kleine Wijzend heeft een ongeval plaatsgevonden. Een 25-jarige man uit Hoorn reed op de linkerbaan in de richting van Amsterdam toen hij remde voor overstekende eenden. Degene die achter hem reed, een 23-jarige man uit Hoorn, kon niet op tijd remmen en reed tegen zijn voorganger aan. De man in de achterste auto hield nekklachten over aan het ongeval.

Verkeerscontroles

Zijdewind, woensdag 20 juli 2005.

Op de Provinciale weg is in de middag een snelheidscontrole gehouden. 43 van de 350 passanten bleken harder te rijden dan de toegestane 80 km/u.

t Zand, woensdag 20 juli 2005.

In de avond is op de Anna Paulownaweg een snelheidscontrole gehouden. 55 van de 310 passanten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 158 km/u waar 100 km/is toegestaan. Het rijbewijs van deze hardrijder is ingevorderd.

Alkmaar, woensdag 20 juli 2005.

In de avond is op de Steve Bikoweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal reden 339 van de 1640 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u waar 70 km/u is toegestaan.

Schoorl, donderdag 21 juli 2005.

Op de Heereweg is in de ochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 224 gecontroleerde voertuigen reden er 36 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Medewerker beveiligingsbedrijf vindt gestolen auto terug

Heerhugowaard, donderdag 21 juli 2005.

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Dopplerstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een bedrijfsauto gestolen. Rond 2.00 uur zag een medewerker van een beveiligingsbedrijf een auto verdacht rondrijden (met alleen dimlichten aan). Hij volgde deze auto. Toen hij de auto even later geparkeerd zag staan op de Galileistraat, zag de man dat het slot geforceerd was en waarschuwde hij de politie. De auto kon worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

Huiselijk geweld

Donderdag 21 juli 2005.

Een 34-jarige vrouw uit Sint Maartensbrug is aangehouden op verdenking van het mishandelen van haar man. De vrouw sloeg de man met een pan in zijn gezicht waardoor hij verwondingen aan zijn gezicht opliep. De vrouw is aangehouden en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lichaam vrouw in water aangetroffen

Grootebroek, donderdag 21 juli 2005.

Vanochtend is het lichaam van een vrouw in het water naast de brug achter de school de Driespan aangetroffen. Een voorbijganger zag het lichaam in het water drijven en belde de politie. Het gaat om een 54-jarige vrouw uit Grootebroek. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de vrouw is omgekomen bij een noodlottig ongeval.