21.07.2005 / 14:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: St. verk. directiechauffeur

Verkiezing directiechauffeur van het jaar 2005

Op zaterdag 03 september 2005 zal de Verkiezing Directiechauffeur van het Jaar 2005 worden georganiseerd. Op het Politie Verkeersveiligheidscentrum te Lelystad zullen naar verwachting zo'n 100 professionele directiechauffeurs met elkaar de competitie aangaan om de felbegeerde titel 'Directiechauffeur van het Jaar' in de wacht te slepen. Dit evenement is, zeker in de kring van directiechauffeurs, een gewaardeerd en bekend evenement.

Directeuren, managers, leden Raad van Bestuur, topbestuurders van diverse overheden: velen profiteren van het gemak om gereden te worden. Tijd is voor hen kostbaar en reistijd wordt dan ook vaak gebruikt om een vergadering voor te bereiden of correspondentie door te nemen. Daarnaast is het voor hen in toenemende mate noodzakelijk om aandacht te hebben voor hun persoonlijke veiligheid. Om vlot, veilig en comfortabel op de plaats van bestemming te komen maken zij daarom gebruik van een professioneel opgeleide chauffeur. In Nederland zijn naar schatting momenteel 4.000 directiechauffeurs werkzaam.

De verkiezing van de 'Directiechauffeur van het jaar' is bedoeld om dit veelzijdige beroep bij het grote publiek onder de aandacht te brengen en om te laten zien wat het belang is van een professioneel opgeleide directiechauffeur. De huidige chauffeur is een expert die aan zeer hoge eisen voldoet. Niet alleen beschikt hij over een zeer goede rijvaardigheid, maar ook zijn topografische kennis en sociale vaardigheden zijn van hoog niveau. Bovendien waakt hij voortdurend over de veiligheid van zijn passagier(s) en weet hij te reageren op bedreigende situaties. Bij de verkiezing worden al deze vaardigheden uitgebreid beoordeeld.

Onderstaande, toonaangevende, opleidingsinstituten hebben de Stichting Verkiezing Directiechauffeur opgericht om het evenement in 2005 en volgende jaren te organiseren. Zij verzorgen het merendeel van alle rijopleidingen voor directiechauffeurs in Nederland en leiden allen op voor het onafhankelijk geëxamineerde CCV-D1 certificaat directiechauffeur. Het evenement zal door deze samenwerking een nog groter bereik krijgen.

InterDrive B.V. (www.interdrive.nl)
Interseco Training Services B.V. (www.interseco.nl)
Executive Options B.V. (www.executiveoptions.nl)
Verkeer- en Security Educatie Centrum (www.vesec.nl)

Hoofdsponsor is Mercedes-Benz van DaimlerChrysler Nederland B.V. (www.mercedes.nl)

De jury bestaat uit;
De heer mr. A. Herstel (voorzitter), oud hoofdofficier van Justitie en rechter-plaatsvervanger De heer A.P.B. Philipsen, hoofd divisie CCV van het CBR De heer Leo de Haas, Leo de Haas TV produkties B.V. en Blik op de Weg

Winnaars:
1998, De heer C.F. Reinders, destijds werkzaam voor Ballast Nedam. 1999, De heer H.P. Jutting, destijds werkzaam bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij. 2000, De heer J. Kwast, destijds werkzaam bij Friesland Coberco Dairy Foods / Jonkman chauffeursservices.
2001, De heer R.W. Boeijen, destijds werkzaam bij Delta Lloyd Nuts Ohra N.V. 2002, De heer M. van den Berg, destijds werkzaam bij Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie

Voor meer informatie betreffende dit evenement kunt u contact opnemen met de heer R.J. de Kleine, voorzitter van de Stichting Verkiezing Directiechauffeur, mobiel 06 - 52 36 4737.

Website: www.directiechauffeurvanhetjaar.nl