Gemeente Laarbeek



* Nota evenementenbeleid vastgesteld

* Nota Terrassenbeleid vastgesteld

* Tijdelijke Beleidsregels Sociaal-Medische Kinderopvang elk jaar krijgt. Ook kunt u deze informatie vinden in onze productencatalogus. Kijk voor meer info over glas en glasverwerking eens op www.glasbak.nl.

Nota evenementenbeleid vastgesteld
Regelmatig vragen organisaties bij de gemeente vergunning voor het organiseren van een evenement. Het gaat daarbij om verzoeken variërend van het organiseren van een buurtfeest tot het houden van een muziekfestival. De aanvragers komen van verenigingen (in het bijzonder sociaal-culturele- en sportinstellingen), horeca-exploitanten en particulieren.

Gezelligheid of overlast?
Het houden van een evenement levert vaak veel gezelligheid en positieve publiciteit voor de gemeente op. Een evenement kan daarentegen ook allerlei vormen van overlast met zich meebrengen, bijvoorbeeld op het gebied van geluid, verkeer, parkeren en openbare orde.

Evenementenbeleid
De gemeente heeft op 12 juli 2005 een Nota Evenementenbeleid vastgesteld. In het evenementenbeleid is gezocht naar een goede balans tussen gezelligheid, commerciële belangen, promotie van de gemeente, veiligheid en het beperken van overlast.
De nota ligt kosteloos ter inzage bij de afdeling Interne Dienstverlening/juridische zaken in het gemeentehuis van Laarbeek.

Terug naar boven

Nota Terrassenbeleid vastgesteld
Om duidelijkheid te scheppen voor de ondernemer, de gemeente en omwonenden inzake het terrassenbeleid, heeft de gemeente op 5 juli 2005 een Nota Terrassenbeleid vastgesteld. Het doel van deze nota is helderheid scheppen in beleid, regelgeving, uitvoering en handhaving.

In de nota wordt o.a. aandacht besteed aan de openingstijden van de terrassen. De terrassen zullen één uur eerder gesloten worden dan de horeaca-inrichting zelf. Op het terras mag geen muziek ten gehore worden gebracht en voor terrassen gelegen op gemeentegrond zal een vergoeding worden gevraagd. Daarnaast worden in de nota voorwaarden genoemd die onderdeel van de vergunning kunnen zijn, inzake afmetingen, inrichting en afbakening van een terras, voor zover het terras is gelegen op of aan de openbare weg.

De nota ligt kosteloos ter inzage bij de afdeling Interne Dienstverlening/juridische zaken in het gemeentehuis van Laarbeek.

Terug naar boven

Tijdelijke Beleidsregels Sociaal-Medische Kinderopvang Met ingang van 16 juni 2005 zijn de Tijdelijke Beleidsregels Sociaal-Medische Indicatie Kinderopvang gemeente Laarbeek 2005 vastgesteld.
In deze beleidsregels wordt bepaald wanneer en op welke wijze door de gemeente een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang wordt verstrekt aan de sociaal-medische doelgroep, bestaande uit :


* de ouder met een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of psychische beperking, op grond waarvan kinderopvang noodzakelijk is;

* de ouder die een kind heeft ten aanzien van wie, in het belang van een goede en gezonde ontwikkeling van dat kind, kinderopvang noodzakelijk is.

Indien u tot genoemde doelgroep behoort en een aanvraag wilt doen voor een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Laarbeek, telefoon 0492-469700.