KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

21-7-2005

Mist domineert voorlaatste dag ISAF Jeugd WK

Busan Het was een enerverende dag voor de jongens en meisjes die deelnemen aan het ISAF Jeugd WK in Korea. Op deze één na laatste dag domineerde mist het weerbeeld. Hierdoor werden niet alle geplande races gevaren. Alle klassen voeren één wedstrijd vandaag behalve de Laser Radial en de Mistral, die hebben twee wedstrijden kunnen varen.

Mistral meisjes:
Nikki van Riel (Hoorn) had vandaag een goede dag, ze werd zesde in de eerste wedstrijd en zevende in de tweede. Ze is drie plaatsen gestegen in het tussenklassement en staat nu op een tiende plaats.

420 meisjes:
Nicole van Erp (Soest) en Robyne van Notten (Driebergen) werden 18e vandaag. De aandachtspunten voor de spinnaker die ze van coach Rob Sepers hadden meegekregen werden goed uitgevoerd. De meisjes staan nu op een negentiende plek overall.

420 jongens:
De jongens Pieter van Notten (Driebergen en Jasper Kleijweg
(Moordrecht) hadden vandaag een goede start. Ook de jongens hebben tijdens hun race gelet op de aandachtspunten die coach Rob Sepers had meegegeven. Pieter en Jasper werden 22e. Zij staan ook in het
tussenklassement op een 22e plaats.

Laser Radial:
Tijdens beide starts was Anneke Bouwmeester (Wartena) vandaag steeds redelijk goed weg. Vervolgens streed zij in het midden van het veld om een plaats binnen de top 20. Anneke eindigde beide wedstrijden op een 19e plaats. Zij staat nu op een zestiende plaats in het
tussenklassement.

Laser standaard:
Rutger van Schaardenburg (Dordrecht) probeerde vandaag tijdens zijn eerste wedstrijd te starten over stuurboord, dit ging helaas net niet goed en hij moest draaien over bakboord. Hij kwam daardoor in de problemen bij de pin-end boot. Rutger kwam als 29e over de finishlijn. strafrondjes die hij gedraaid had waren namelijk niet juist. Door zich terug te trekken ontliep hij de kans een protest te krijgen van de jury met kans op een DNE (uitsluiting van de wedstrijd, welke niet aftrekbaar is). De tweede race was de start veel beter maar was het na de tweede ronde zo mistig dat de boeien niet meer te vinden waren. Het zicht was op dat moment minder dan 100 meter en de Race Committee besloot de wedstrijd af te breken.
Rutger staat nu op een derde plaats in het tussenklassement met 36 punten, slechts 7 punten verschil met nummer één Giles Scott (GBR). Op nummer twee staat de Franse Jean Baptiste Bernaz met 30 punten.

Voor morgen, de laatste dag, staat er nog een race op het programma.

Meer informatie en complete uitslagen zijn te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.worldyouthsailingbusan.com
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl