Ingezonden persbericht


BakBone benoemt nieuw hoofd voor het EMEA-team

Ermelo, 21 juli 2005 - BakBone Software, leverancier van databeschermingsoplossingen, heeft Chris Ross benoemd tot Vice-President Sales en Operations in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In die rol is hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van de BakBone-activiteiten en voor de verbetering van de omzet in deze regio. Ross vervangt Patrick Clarke, die zijn carrière buiten het bedrijf voortzet.

"Er is een geweldig momentum in deze regio. Dat is al zo vanaf onze oprichting in 2000 en wordt versterkt door onze NetVault-databeschermingsproducten", zegt Jim Johnson, President en CEO van BakBone Software. "In de afgelopen anderhalf jaar is er een solide sales-, marketing- en technische infrastructuur gebouwd en hebben we ons distributienetwerk uitgebreid met vooraanstaande distributeurs, zoals CMS Peripherals en TIM AG, en recent nog Four Leaf. Daarvoor danken we de vorige Vice-President Patrick Clarke. Chris Ross kan met zijn ruime ervaring op het gebied van business development in de softwarebranche onze verkoop stimuleren en ons marktleiderschap in de EMEA-regio verder vormgeven."

Ross heeft 13 jaar ervaring in de softwaremarkt en was tot voor kort Vice-President EMEA bij de Enterprise Administration Business van Symantec. Tijdens zijn loopbaan bij Symantec implementeerde hij een gespecialiseerde EMEA-verkooporganisatie voor de systeem- en storage-beheerproducten. Daarvóór werkte hij als Vice-President en algemeen directeur bij PowerQuest, dat door Symantec werd overgenomen. Ook hier was hij verantwoordelijk voor omzetgroei en implementeerde hij een zeer effectief Value-Added Partner Channel Partner-programma. Bovendien richtte hij een Franse dochteronderneming op. Eerder vervulde hij diverse verkoopfuncties bij L&H, leverancier van spraakherkenningsoftware, en bij Quarterdeck Corporation. Ross behaalde een BA in moderne talen en informatiesystemen aan de University of West of England.

BakBone
BakBone is een vooraanstaand leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert software voor backup, restore en disaster recovery voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en MKB-organisaties. BakBone is in 2000 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners, resellers en solution providers.