Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


21 juli 2005


Wezep - Inbraak auto's


In de nacht van dinsdag op woensdag (19/20-07) werd er ingebroken in ten minste
vijf auto's aan respectievelijk de Rietdekkersweg (2x) , Wolweversstraat (2x) en Sneeuwbesstraat (1x). De dader verschafte zich toegang door het forceren van het
portier. Ontvreemd werden onder meer autoradio/cd-spelers en gereedschap.


Doornspijk - Verkeersongeval


Op woensdag (20-07) vond er rond 20.15 uur een aanrijding plaats op de kruising
Haerderweg en Bovenweg. Een 58-jarige automobilist uit Doetinchem verleende geen voorrang aan een groepje van drie wielrenners. Twee konden de automobilist nog ontwijken maar de derde kwam in aanraking met de auto en kwam ten val. De fietser, een 46-jarige man uit Zwolle werd met licht verwondingen aan hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets was total loss.


Hulshorst - Kop-staartbotsing


Op woensdag (20-07) vond er rond 17.15 uur een kop-staartbotsing plaats op de Harderwijkerweg. Een 30-jarige automobilist uit Nunspeet kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen toen zijn voorgangster, een 28-jarige vrouw uit Nunspeet, moest remmen voor een overstekende hond. De vrouw klaagde over nekpijn maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Beide auto's raakten beschadigd.


Harderwijk - Abri vernield


Op woensdag (20-01) werd er rond 01.40 uur een abri vernield aan de Wethouder Jansenlaan thv het St. Jansdal. Twee knapen vernielden met een steen het glas van de abri. Een passant zag dit gebeuren en ging achter het tweetal aan. Ze verdwenen te voet in de richting van de Helmbloemmeen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Epe - Twee personen aangehouden


De politie heeft op woensdag (20-07) om 19.40 uur een 19-jarige inwoner van Epe aangehouden. De man maakte deel uit van een groepje jongeren die een kraakpand aan de Oenerweg waren binnengedrongen. Toen de anti-kraak-bewoners hen sommeerden weg te gaan, kregen die een grote mond en werd er gedreigd met klappen. De Epenaar werd even later op de Markt aangehouden. Tijdens fouillering bleek hij in bezit te zijn van een vlinder-mes; dit werd in beslag genomen. Tijdens deze aanhouding werden de politiemensen beledigd door een 20-jarige Epenaar en toen ze hem wilden aanhouden voor belediging nam hij de benen. Na een korte sprint werd hij alsnog aangehouden.
De politie stelt een nader onderzoek in.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --