Openbaar Ministerie

Persberichten
Dordrecht, 21 juli 2005

Drie verdachten vast wegens overval Nieuw-Lekkerland

De rechter-commissaris van de Dordtse rechtbank heeft vandaag een 18-jarige man uit Rotterdam in bewaring gesteld. Politie Zuid-Holland Zuid hield de man op 18 juli aan. Hij wordt ervan verdacht samen met een 17-jarige man en een 18-jarige man, beiden uit Rotterdam, betrokken te zijn geweest bij een overval op een 56-jarige man in een woning aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland op 1 april. De verdachten hebben hun betrokkenheid bij deze overval bekend.

Bij de overval werd het slachtoffer, toen hij de deur opende, een bijtende stof in de ogen gespoten. Vervolgens werd hij door twee van de drie verdachten tegen de grond gewerkt, waarna zijn handen en voeten werden gebonden en hem een zak over het hoofd werd getrokken. De man werd geschopt, geslagen en bedreigd. Hij werd gedwongen te vertellen waar zijn geld en bankpasjes met pincodes lagen. De verdachten namen onder andere een computer en sieraden mee. Nadat de verdachten waren vertrokken, wist de man zijn benen te bevrijden en kon hij de buren alarmeren. De buren vingen de man op, waarna de politie werd gebeld.

Politie Zuid-Holland Zuid stelde direct een onderzoek in. Begin juli legt de politie een link naar een straatroof in Rotterdam op 5 juli. De twee 18-jarige verdachten van de overval in Nieuw-Lekkerland zijn tevens verdachten in de zaak van deze straatroof. Bij doorzoeking in de woning van één van de verdachten van de straatroof werden enkele bescheiden aangetroffen, afkomstig uit Nieuw-Lekkerland. Onderzoek naar de herkomst van de goederen bracht de politie op het spoor van de drie verdachten van de overval in Nieuw-Lekkerland.

De andere 18-jarige verdachte werd op 5 juli aangehouden. Op 19 juli heeft de Raadkamer van de Rotterdamse rechtbank zijn gevangenhouding (voor 90 dagen) bevolen. De 17-jarige verdachte werd op 8 juli aangehouden. Gisteren heeft de Raadkamer van de Dordtse rechtbank zijn gevangenhouding (voor 30 dagen) bevolen.

Meer aanhoudingen worden niet verwacht. Het onderzoek wordt voortgezet.