Gemeente Tilburg

05412GO

Datum
21 juli 2005

Voornemen tot sloop wijkcentrum Paperclip Tilburg

Herontwikkeling locatie naar woningbouw

Onlangs is wijkcentrum de Poorten in de Hasseltse kerk aan de Hasseltstraat geopend. Met de ingebruikname van dit nieuwe wijkcentrum komt onder meer wijkcentrum de Paperclip (Oude Kapelstraat 25) vrij. Om de financiering van de Poorten mogelijk te maken is al in 2002 door de gemeenteraad besloten om de Paperclip te verkopen.

Herontwikkeling locatie Paperclip

Voorafgaand aan de verkoop is onderzocht of marktpartijen geïnteresseerd zijn in de Paperclip in zijn huidige vorm. Dit bleek niet het geval: ontwikkelaars gaan allemaal uit van herontwikkeling van de locatie. Herontwikkeling van de locatie naar woningbouw is de meest gewenste oplossing, waarbij aangesloten kan worden op de nieuwbouw in de Curaçaostraat en omgeving. Hoe deze herontwikkeling er precies gaat uitzien, is nog niet bekend. Dit hangt af van de plannen die de toekomstige koper van de locatie ontwikkelt. De afdeling stedenbouw van de gemeente denkt aan zes eengezinswoningen met parkeren in het openbaar gebied. Voor een dergelijke ontwikkeling moet op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) een procedure gevolgd worden, omdat dit afwijkt van het huidige bestemmingsplan (dat nu deels geen bestemming aangeeft en deels uitgaat van de bestemming "binnenterrein"). Dit betekent dat op deze voorgestelde ontwikkeling inspraak mogelijk is. Zodra iemand de locatie gekocht heeft en een plan hiervoor heeft ontwikkeld, ontvangt u hierover meer informatie via een bewonersbrief.

Verkoop en sloop locatie Paperclip

De gemeente wil de Paperclip nu te koop aanbieden voor de herontwikkeling van deze locatie naar woningbouw, zoals hierboven omschreven. Om onveilige situaties te voorkomen nu het pand leegstaat, wil de gemeente het gebouw zo snel mogelijk laten slopen. Daarom wordt zo snel mogelijk een sloopvergunning aangevraagd. Zodra de vergunning is verleend, wordt zo snel mogelijk overgegaan tot sloop. Als duidelijk is wanneer dat precies is, ontvangt u hierover meer informatie.

Meer informatie?
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Reinou Kieboom, projectleider bij de dienst Gebiedsontwikkeling, telefoonnummer: 542 86 08, of e-mail: reinou.kieboom@tilburg.nl.


---- --