Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


21 juli 2005


Zutphen - Zomerfeesten


Gisteren was de eerste avond van de vier zomerfeesten, die in juli en augustus in Zutphen georganiseerd worden. Er werd door bezoekers kennelijk veel alcohol genuttigd, waardoor het erg rumoerig was tegen het einde van het feest. Er bleven na 23.00 uur veel mensen in de binnenstad hangen. Een 40-jarige Winterswijker werd aangehouden. De man werd meerdere malen gevorderd weg te gaan vanwege vervelend gedrag bij een horecagelegenheid. Uiteindelijk werd hij door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Verder werd drie maal bekeurd voor het nuttigen van alcohol op straat, twee maal voor wildplassen. Een automobilist uit Zutphen blies bij een alcoholcontrole 0,9 prom. De man kreeg een boete.


Voorst - Politie in de kraamkamer


Agenten hebben woensdagmiddag bij een politiecontrole een hennepkwekerij aangetroffen bij een boerderij in het buitengebied van Voorst. De ruim 850 planten, assimilatielampen en andere goederen ten behoeve van de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. Door Nuon werd geconstateerd dat de stroom illegaal afgetapt werd. De 44-jarige bewoner werd aangehouden en de politie maakt proces verbaal op.
Tijdens de ontmanteling hoorden de agenten uit de koeienstal verontrustend geloei. Uiteraard werd er een onderzoek ingesteld. Daarbij bleek dat een koe bezig was met kalven. Gelukkig waren er agenten met agrarische ervaring aanwezig, die de bevalling vakkundig afmaakten. Het kalf had vermoedelijk al even klem gezeten en was behoorlijk afwezig. Na een grondige droogwrijfbeurt en massage, kwam het leven weer terug in het dier. Vervolgens werd het in een warm bed van stro gelegd.
Toen de boer in de loop van de middag weer in vrijheid werd gesteld kon hem worden medegedeeld dat hij gezinsuitbreiding had gehad en dat de kleine jongen het uitstekend maakte.


Eerbeek - Hennepkwekerij aangetroffen


In het centrum van Eerbeek werd gisteren ook een hennepkwekerij aangetroffen. In de tuin en in een schuur van een woning werden 160 planten alsmede apparatuur aangetroffen. De 27-jarige eigenaar van de woning werd aangehouden en deed vrijwillig afstand van de planten en de apparatuur. Deze zullen vernietigd worden. De politie maakt proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --