Ingezonden persbericht


Persbericht

Inloopspreekuur voor letselschadeslachtoffers gestart in Groningen

Letselschadespecialisten Van Rossum Advocaten
met heldere wegwijzer voor letselschade op internet

Groningen - Emmen - Wat is letselschade, hoe kom ik er achter of ik letselschade heb en hoe groot die is, wat moet ik doen om letselschade te claimen, wat kan een letselschadespecialist voor mij doen? Vragen waarop sinds deze week op eenvoudige wijze een antwoord is te vinden via de 'wegwijzer bij letselschade' op www.vanrossumletselschade.nl. De internetsite is een initiatief van de sectie Letselschade van Van Rossum Advocaten, met vestigingen in Emmen en Groningen. De website is opgezet omdat veel mensen moeite hebben om heldere informatie over het onderwerp letselschade te vinden op het internet, of de drempel van het advocatenkantoor te hoog vinden. Om die drempel te verlagen is Van Rossum Advocaten in Groningen inmiddels gestart met iedere maandag een gratis inloopspreekuur voor letselschadeslachtoffers.

"Het is ook geen eenvoudige materie," zegt mr. Steven Kroesbergen. "De gevolgen van letsel reiken vaak ook verder dan men in eerste instantie denkt. Mensen denken dan wel aan het eisen van schadevergoeding, maar zien echter vaak op tegen de ellenlange procedures, verzekeraars, de vervelende brieven van de advocaat van de tegenpartij, de rompslomp en de emoties die hiermee gepaard gaan. Ze haken vervolgens voortijdig af of beginnen er niet eens aan. Ze lopen zo een gerechtvaardigde vergoeding voor bijvoorbeeld gemaakte kosten of verlies van inkomen mis. Onze letselschadespecialisten zijn betrokken en staan voor de cliënt, nemen diens zorgen over en behartigen diens belangen. Tot waar nodig in hoogste instantie."

Inloopspreekuur letselschade

Volgens advocaat Steven Kroesbergen is het hoog tijd dat de toch nog vaak hoge drempel om letselschade te kunnen verhalen wordt verlaagd. "De website wil daar een bijdrage aan leveren door heldere informatie te geven. Maar daar laten we het niet bij. We zijn in onze vestiging in de binnenstad van Groningen ook gestart met een inloopspreekuur voor mensen die letselschade hebben, of denken dat ze letselschade kunnen claimen. Iedere maandag kan men daar gewoon binnenlopen om de zaak te bespreken en een eerste advies in te winnen. Gratis, zonder kosten." Dat het inloopspreekuur in een behoefte voorziet, is volgens Steven Kroesbergen direct na de start al aangetoond. "We hebben er eigenlijk nog nauwelijks bekendheid aan gegeven, maar de eerste mensen zijn afgelopen maandag al spontaan geweest. En die hebben we vervolgens goed op weg kunnen helpen." Ook in Emmen zijn voorbereidingen gaande om te komen tot een inloopmogelijkheid voor mensen die zich willen laten adviseren over letselschade.