Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

21-07-2005


Groen licht voor uitbreiding gemeentehuis Eersel

De schop kan in de grond voor de uitbreiding van het gemeentehuis in Eersel. In de periode van 3 juni tot en met 15 juli konden personen, die eerder een bezwaarschrift hadden ingediend tegen de uitbreidingsplannen, een beroepschrift indienen tegen het Besluit Op Bezwaar bij de rechtbank. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Dit betekent dat de bouwvergunning voor het verbouwen en het uitbreiden van het gemeentehuis nu onherroepelijk is en dat het college kan starten met de bouw.

Verbeterde dienstverlening
Van Aken Architectuur uit Valkenswaard tekende voor het ontwerp van de uitbreiding van het gemeentehuis. Opvallend aan het ontwerp is dat het gemeentehuis een geheel nieuwe uitstraling krijgt, doordat twee vleugels worden aangebouwd aan de voorzijde. De oude lindeboom blijft een vertrouwd gezicht. In het nieuwe deel van het gemeentehuis komt de ontvangsthal voor bezoekers, met daarin een centrale balie waar klanten van de gemeente terecht kunnen met al hun vragen. Ook voorziet de nieuwbouw in meerdere spreekkamers, zodat de privacy van bezoekers gewaarborgd kan worden wanneer dat nodig is. De nieuwe publiekshal zal voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mindervaliden. Met deze uitbreiding krijgen de ambtenaren een werkplek conform de hedendaagse eisen. Ook de bestuurders gaan erop vooruit. Zij zullen eindelijk de tijdelijke units kunnen verlaten.

Aanbestedingsprocedure
Op dit moment is de aanbestedingsprocedure in volle gang. Op 13 juli zijn de inschrijvingen van de openbare aanbesteding binnengekomen. Het bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant, dat belast is met de aanbesteding, is bezig met de controle van de inschrijvingen. Na de vakantie zal het college van burgemeester en wethouders overgaan tot gunning, waarna gestart kan worden met de bouw. De oplevering is gepland eind 2006.