Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


21 juli 2005


Hoenderloo - Auto rijdt tegen restaurant


Een 69-jarige automobiliste uit Arnhem wilde op woensdag (19-07) rond 16.40 uur haar auto parkeren bij een restaurant aan de Apeldoornseweg. Vermoedelijk gebruikte ze het gaspedaal in plaats van het rempedaal waardoor ze tegen de pui aanreed. De auto raakte licht beschadigd maar de pui raakte behoorlijk ontzet.


Apeldoorn - Inbraak


Op donderdag (21-07) werd er rond 03.30 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Walewein-
gaarde. Aan de achterzijde van het pand werd een toegangsdeur geforceerd. Binnen werden meerdere deuren opengebroken en kamers doorzocht. Ontvreemd werden 4 TFT-schermen.
De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Man gewond tijdens werkzaamheden


Een 51-jarige man uit 't Loo raakte woensdagmiddag (20-07) gewond tijdens werkzaam-
heden nabij het Kanaal Zuid. Er werd omstreeks 14.05 uur een nieuwe telefoonleiding aangelegd. Hierbij werd een gasleiding geraakt die direct vlam vatte. De man kreeg een steekvlam in zijn gezicht. De man liep brandwonden (gradatie niet bekend) op in zijn gezicht werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De leiding werd afgesloten, waardoor het vuur doofde.
De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.


Apeldoorn - Fietser over de kop


Een 70-jarige fietser uit Mettingen (D) raakte woensdagavond (20-07) rond 18.30 uur gewond, nadat hij op de Amersfoortseweg met zijn fiets over de kop was gegaan. Vermoedelijk had de man z'n voorrem te hard ingedrukt, waardoor hij over de kop ging. De man had verwondingen aan zijn hoofd en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Rijbewijs kwijt


Een 18-jarige automobilist uit Apeldoorn moest woensdagavond (20-07) zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen hem met zeer hoge snelheid over de Laan van Zevenhuizen rijden. Op de Edisonlaan werd de snelheid gemeten. De jongeman reed hier 101 km. Vervolgens reed hij met 100 km over de Boerhaverstraat, waarna hem een stopteken werd gegeven. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --