Politie Hollands Midden

Datum: 21 juli 2005

Hillegom Rijden onder invloed De politie heeft in de nacht van donderdag 21 juli, een 32-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Leidsevaart toen agenten hem opmerkten. Op basis van zijn rijgedrag werd de man staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de blaastest was 540 ug/l, dit is 320 ug/l boven het toegestane percentage. De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Gouda Aanhouding na huiselijk geweld De politie heeft op woensdag 20 juli, omstreeks 21.45 uur, een 43-jarige inwoner van Gouda aangehouden nadat hij vermoedelijk zijn ex-vrouw beledigd en mishandeld had. Vervolgens heeft hij in huis een ruit ingeslagen. De politie was inmiddels gealarmeerd en heeft de man aangehouden. De verdachte gedroeg zich agressief en is naar het politiebureau overgebracht. Toen hij naar zijn naam gevraagd werd, gaf hij een valse naam op en beledigde bovendien een agent. Voor de mishandeling, de vernieling, het opgeven van een valse naam en de belediging van de agent wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding van dief De politie heeft op donderdag 21 juli, omstreeks 07.00 uur, een aanhouding verricht. Nadat agenten de melding kregen dat er een vrouw, een 26-jarige vrouw uit Gouda, op de Regentesseplantsoen overvallen en beroofd was van haar tas, zochten agenten de omgeving af op zoek naar de dader. De agenten zagen even later een man lopen die voldeed aan het signalement en hebben hem aangehouden. De man, een 33-jarige inwoner van Gouda, zal verhoord worden. De politie zet het onderzoek voort.

Leiderdorp Aanhouding De politie heeft een 20-jarige Leidenaar aangehouden, nadat hij met zijn auto een stopteken van een verkeersregelaar had genegeerd. De verkeersregelaar, een 43-jarige man, regelde op donderdag 21 juli, omstreeks 12.00 uur, het verkeer via arm- en handgebaren op de Persant Snoepweg vanwege wegwerkzaamheden. Een automobilist wachtte echter niet het moment af dat hij mocht gaan rijden en reed op de verkeersregelaar in. De verkeersregelaar kon op tijd wegspringen, maar werd toch door de auto geraakt. De verkeersregelaar heeft het kenteken op kunnen schrijven en heeft de politie ingelicht. De verdachte heeft zich vervolgens vrijwillig gemeld bij het politiebureau. De politie

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --