Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 21 juli 2005

Agenten pakken autodieven op

TILBURG Vannacht om vijf over vier hebben agenten aan de Hoflaan in Tilburg twee Tilburgers (16 en 18 jaar oud) aangehouden. De mannen werden door surveillerende agenten aangetroffen in een auto die na onderzoek vannacht gestolen bleek te zijn bij Westpoint aan de Hart van Brabantlaan in Tilburg. In de auto, waarvan de bedrading was doorverbonden, treffen de agenten ook een computer, een TFT-scherm, een DVD-speler en een autoradio aan. Deze goederen bleken na onderzoek weggenomen te zijn bij een woninginbraak aan de Zuid Oosterstraat in Tilburg.

Rond vier uur vannacht zagen surveillerende agenten de auto rijden over de Lage Witsiebaan in de richting van de Baden Powelllaan in Tilburg. Als de agenten de auto aan de kant willen zetten om hem te controleren probeert de bestuurder aan de controle te ontkomen en ontstaat er een achtervolging, die uiteindelijk eindigt aan de Hoflaan. Daar springen drie mannen uit de auto. Met assistentie van diensthond Max weten de agenten twee mannen aan te houden. De 16-jarige verdachte loopt hierbij een beet van de politiehond in de rechter arm op en wordt hiervoor in een ziekenhuis behandeld.

Bij onderzoek blijkt dat de auto die de verdachten bij zich hadden werd gestolen vanaf Westpoint aan de Hart van Brabantlaan. De eigenaar van de auto is een 66-jarige man uit Tilburg.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek.

Agenten houden schennispleger aan

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten van het biketeam gistermiddag om kwart over vier een 46-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van openbare schennis. Hij pleegde dit feit vanuit zijn auto die geparkeerd stond voor het centraal Station van de Nederlandse Spoorwegen. Een beveiligingsmedewerker van NS had de agenten op de schennispleger geattendeerd. De man kreeg een boeten van 220 euro mee naar huis.

Motoragent raakt licht gewond bij aanrijding

TILBURG Een motoragent van de Tilburgse politie is vanmorgen rond kwart over elf lichtgewond geraakt toen hij op de Hart van Brabantlaan in Tilburg, ter hoogte van de Berkenflat in aanrijding kwam met een 44-jarige dronken fietser. De fietser slingerde ineens naar links de weg op. De motoragent kon de man niet meer ontwijken. De fietser liep bij de aanrijding schaafwonden op. De man uit Tilburg werd aangehouden omdat hij dronken was. De man was te dronken om van hem een geslaagde ademanalyse af te nemen. Daarom werd door een arts een bloedproef afgenomen. De politiemotor liep bij de aanrijding behoorlijke schade op. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt diefstal antieke klokken

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de diefstal van twee antieke lantaarnklokken, twee jukeboxen en de reservesleutels van een Jaguar. Deze goederen werden gestolen uit de woning van een 57-jarige Tilburger die aan de Hogeschoollaan woont. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de woning een schuifpui opengebroken.

Bromfietser rijdt in op agent van biketeam

TILBURG Een nog onbekende bromfietsbestuurder is gisteravond rond negen uur op de Dalfsenlaan in Tilburg ingereden op een agent van het biketeam. De agent gaf de bromfietsbestuurder een stopteken omdat hij geen helm droeg. De agent liep bij dit incident een pijnlijke linkerhand op en de fiets van de bike-agent raakte beschadigd.

Agenten houden Tilburger aan na huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond elf uur aan de Bredaseweg in Tilburg een 53-jarige man uit Tilburg aangehouden. Tussen de Tilburger en zijn 54-jarige echtgenote botert het al langer niet mee en gisteravond kwam het bij thuiskomst van de man tot een woordenwisseling. Dat gebeurde toen de man bij thuiskomst een van de honden een schop gaf. Hierna bedreigde de man zijn vrouw in het bijzijn van de agenten die hem hierop hebben aangehouden.

Lastige stapper aangehouden

TILBURG Op de Heuvel in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart over één, een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een telefoontje dat de man zich vervelend gedroeg en op verzoek van een kroegbaas niet uit zijn gelegenheid wilde vertrekken. Eenmaal buiten begon de man zich vervelend te gedragen naar bezoekers die op het terras zaten. Van andere cafébazen hoorden de agenten dat de man zich op meerdere plaatsen vervelend had gedragen. De agenten vorderen van de man om te vertrekken en als hij hier niet aan voldoet wordt hij aangehouden.

Agenten pakken mannen op met inbrekerswerktuig

TILBURG Aan de Heikantlaan in Tilburg hebben agenten vannacht om tien voor vijf twee mannen uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 19 en 33 jaar oud. In de auto van het tweetal troffen de agenten inbrekerswerktuigen en een bivakmuts aan. Zij kregen hiervoor een bekeuring en werden na verhoor weer heengezonden.

Auteur: Carel Bouman