Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen 21-07-2005

Bedreigers politieman voorlopig nog vast

EMMEN - De twee 33 jarige mannen die ervan worden verdacht in de nacht van zondag op maandag een politieman uit Emmen te hebben bedreigd zijn na hun voorgeleiding aan de Rechter Commissaris voor 10 dagen in bewaring gesteld.

De 19 jarige Emmenaar die ook bij de bedreiging betrokken was is na de voorgeleiding in vrijheid gesteld.

Zowel de politie als het Openbaar Ministerie nemen dit soort bedreigingen hoog op. 05161252.

Politie rolt hennepkwekerijen op

ASSEN - De politie heeft woensdagmorgen bij een assistentieverlening wegens de ontruiming van een woning aan de Groenkampen in Assen op de zolder van de woning een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De 46 jarige bewoner is aangehouden en na voorgeleiding ongesloten. Onderzoek van Essent wees uit dat de man de verzegeling van de meter had verbroken en een zwaardere hoofdzekering gemonteerd had. De politie heeft 108 en de apparatuur in beslag genomen. 05162661.

SMILDE - De politie heeft bij een voormalig keukenbedrijf in Smilde een grote hennepkwekerij ontmanteld. De apparatuur is in beslag genomen er en zijn zo'n 2500 planten vernietigd. De benodigde elektriciteit werd illegaal buiten de meter om van het net gehaald. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips uit het publiek.

In het pand werd niemand aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van het pand.

Collega Ron Reinds (0652 - 528707) verzorgt de persvoorlichting vanaf donderdagmiddag 17.30 uur.