Persberichten van donderdag 21 juli

's-Hertogenbosch 21-07-2005

GETUIGENOPROEP

Drunen - De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden, die woensdagavond op een viaduct over de A59 personen hebben zien staan. Rond 17.45 uur hebben vermoedelijk twee personen een nog onbekend voorwerp van het viaduct gegooid. Dit voorwerp kwam op een auto terecht, waarbij de autoruit beschadigd raakte. In de auto is niemand gewond. De inzittenden zijn erg geschrokken. Zij zagen twee personen wegrennen op het viaduct. Het vond plaats net voorbij de afslag Heusden, komende uit Den Bosch, bij het tweede viaduct. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

MANNEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

Den Bosch - De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden die verdacht worden van bedreiging en het voor handen hebben van een vuurwapen. Het gaat om een 25-jarige man uit Rosmalen, een 27-jarige man uit Den Bosch en een 21-jarige man uit Den Bosch. De eerste twee mannen worden verdacht van bedreiging van de 21-jarige man uit Den Bosch, met een vuurwapen. De man heeft aangifte gedaan van bedreiging. Na de melding van een vechtpartij in de Ereprijsstraat hebben politie-mensen die ter plaatse waren gekomen, twee vechtende mensen gescheiden. Het ging hier om de 21-jarige aangever en een 27-jarige verdachte. Hierna bleek dat het wapen dat gebruikt was bij de bedreiging afgegeven was aan de 25-jarige verdachte. Deze man kon meteen in de Aartshertogenlaan aangehouden worden. Voor zijn aanhouding, toen de agenten uit de auto stapten, stopte de verdachte zijn hand in zijn binnenzak, waarop de politie-mensen het dienstwapen trokken. De verdachte overhandigde het wapen vervolgens zonder verdere problemen. Het vuurwapen is inbeslaggenomen.
De 27-jarige man kwam naar het politiebureau waar hij was ontboden. Hij is aangehouden.
Later heeft de politie de 21-jarige aangever ook aangehouden om dat hij wordt verdacht van eerdere bedreigingen van de 27-jarige man. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Den Bosch - In een winkel aan het Mgr. Van Roosmalenplein heeft de politie woensdagmiddag een 41-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bedreigingen te hebben geuit naar het winkelpersoneel en hij wilde een radio-cdspeler meenemen zonder te betalen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Den Bosch - Op de Koninginnelaan heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Vught aangehouden die op de stoep te slapen lag. De man was niet wakker te krijgen door de politie en rook naar alcohol. Toen hij wakker was, kon hij niet zelfstandig lopen en is aangehouden voor openbare dronkenschap. De man is later in vrijheid gesteld.

DRONKEN MET FIETSENREK SLEPEN

Den Bosch - Een 22-jarige man uit Den Bosch die op de Dode Nieuwstraat bovenop een fietsenrek lag te slapen, is door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap. Even daarvoor meldde een burger dat de man met een fietsenrek aan het slepen was. Hij kon zelf niet lopen en staan en sloeg wartaal uit. De man is aangehouden en kreeg drie bekeuringen: voor openbare dronkenschap, baldadigheid en het niet bij zich hebben van een ID. Hij is in vrijheid gesteld.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

Den Bosch - De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Daviottenweg een hennepkwekerij opgerold. Op basis van informatie die bij de politie was binnengekomen heeft de politie in Den Bosch direct actie kunnen ondernemen. De politie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en is het pand ingegaan.
In het pand is in een geheime bergplaats een hennepkwekerij aangetroffen. Enkele honderden planten, apparatuur en lampen zijn in beslag genomen door de politie. Alles wordt vernietigd. Er zijn geen personen aangehouden.
Bij de politie Brabant-Noord is deze actie gebaseerd op de Snelle Interventie Methode (SIM). Sinds enige tijd voert de politie deze SIM-acties uit. De politie gaat onder meer over tot SIM-actie als ze informatie heeft over de locatie van illegale en gestolen goederen. De informatie, meldingen en aangiften van burgers zijn hierbij van groot belang. Het gaat met name om strafbare feiten die de burger direct raken, zoals diefstal, overval, beroving, heling, (openlijke) geweldpleging, bedreiging, wapenbezit, soft- en harddrugs. Het doel van de SIM-actie is om naar aanleiding van meldingen en informatie zo snel mogelijk in te grijpen, om alle aangetroffen goederen in beslag te nemen, aan het verkeer te onttrekken en aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. zodat criminele activiteiten worden gestopt. Informatie over personen, lokaties, goederen, die uit deze acties wordt verkregen, neemt de politie mee in andere politie-onderzoeken.

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch - Naar aanleiding van de melding dat een dronken man op het Stationsplein mensen lastig viel, heeft de politie vanmorgen een 17-jarige jongen uit Waalwijk op de Stationsweg aangehouden. De jongen was zo dronken dat hij niet meer op eigen benen kon staan en mensen om hem heen vastpakte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap.

INBREKERS VALLEN DOOR DE MAND TIJDENS VERKEERSCONTROLE

Berlicum - Tijdens een verkeerscontrole op de Roskam in Belicum heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 3 Bosschenaren aangehouden in de leeftijd van 19 en 20 jaar. De politie verdenkt de jongeren ervan even daarvoor te hebben ingebroken in een sportcomplex aan de Groenstraat. Daarnaast had de 20-jarige bestuurder te veel alcohol gedronken en reed hij zonder geldig rijbewijs. Tijdens de controle zag de politie in de auto van de verdachten dozen met sportdrankjes liggen. De bijrijder had onder bij zijn voeten een breekijzer liggen. Tevens zagen de agenten op de achterbank van de auto een grote televisie en een computerbeeldscherm liggen. De wetenschap dat er geregeld wordt ingebroken in sportcomplexen en maneges in de omgeving, maakte dat de bestuurder en inzittenden werden aangehouden op verdenking van inbraak.
De politie heeft de auto van de verdachten in beslag genomen. Daarin zijn ook nog een computermuis, toetsenbord, stekkersnoeren van versterkers, autoradioversterker, luidsprekerkabel en een bass-luidspreker aangetroffen. Al deze goederen zijn afkomstig van diefstal.
De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

BIERDRINKENDE UDENAAR (20) AANGEHOUDEN OP MONDRIAANPLEIN

Uden - Op het Mondriaanplein in Uden heeft de politie woensdagavond een 20-jarige Udenaar aangehouden. Eerder op de avond waren er al klachten uit de buurt bij de politie binnengekomen over bier drinkende jongeren, die voor overlast zorgden. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de 20-jarige Udenaar met een fles bier in zijn hand. De politie vroeg de jongen naar zijn naam om een bekeuring uit te schrijven voor bier drinken op straat, maar de jongen weigerde mee te werken. Hij werd vervolgens aangehouden omdat hij geen ID-kaart wilde tonen en niet wilde zeggen wie hij was. Even later mocht de Udenaar weer naar huis, maar wel met twee bekeuringen op zak.

AANHOUDING NA VERKEERSCONTROLE

Oss - Op de Nieuwe Hescheweg in Oss heeft de politie woensdagavond een 28-jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij tijdens een verkeerscontrole een valse naam had opgegeven. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en identiteitsbewijs. De Bossche bestuurder werd uiteindelijk met drie bekeuringen naar huis gestuurd: rijden zonder rijbewijs, opgeven valse naam en geen ID-kaart kunnen overhandigen.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss - Op het Burchtplein in Oss heeft de politie vannacht een 19-jarige Osse bestuurder aangehouden die teveel alcohol had gedronken. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

DRONKEN FIETSER RIJDT TEGEMOETKOMENDE FIETSERS ONDERSTEBOVEN

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een dronken fietser uit Oss aangehouden op de Palmstraat. Hij had zojuist twee andere fietsers, die hem tegemoet kwamen, ondersteboven gereden. Alledrie de fietsers vielen op de grond, maar niemand raakte gewond. De 43-jarige veroorzaker van de valpartij had veel te veel bier gedronken en werd door de politie aangehouden. Tegen deze man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

JONGEN (15) AANGEHOUDEN VOOR VERBODEN WAPENBEZIT

Cuijk - Op de Maasboulevard heeft de politie woensdagmiddag een 15-jarige jongen uit Cuijk aangehouden op basis van de Wet Wapens en Munitie. De politie had de melding gekregen dat op genoemde lokatie een jongen zou lopen met een pistool tussen zijn broeksriem. Dankzij een goed signalement kon de politie overgaan tot de aanhouding van deze jongen.
Tijdens de fouillering bleek hij een balletjespistool tussen de broeksriem te dragen. De bijbehorende laser en balletjes/munitie zaten in zijn broekzak. Dit wapen is niet dodelijk (de balletjes schieten ongeveer 20 meter ver), maar het lijkt sterk op een echt wapen. Het balletjespistool kan ter afdreiging gebruikt worden en is daarom verboden.
De jongen deed afstand van het balletjespistool, dat hij een week eerder in Polen kocht tijdens zijn vakantie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

WILDPLASSER KAN ZICH NIET LEGITIMEREN EN IS RECALCITRANT

Cuijk - De politie heeft woensdagavond een 27-jarige man uit Mill aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren nadat agenten hem een bekeuring wilde geven voor wildplassen. Hij stond op de Maasveld in Cuijk tegen de muur van een tunnel te plassen toen de agenten hem aanspraken. Vervolgens stelde de man zich zeer recalcitrant op en kon zich dus ook niet legitimeren. Tegen de man is twee maal proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Grave - In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Meeuwenhorst een 19-jarige bestuurder uit Grave aangehouden omdat hij te diep in het glaasje gekeken had. De bestuurder is werkzaam bij defensie en werd na de blaastest overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

CONTROLE OP AFVAL DUMPEN IN DE ELDEROM

Boxmeer - De Elderom wordt de laatste tijd steeds meer een vuilstortplaats. Er wordt erg vaak afval gedumpt, met name door bewoners uit omliggende wijken. Om dit een halt toe te roepen, gaat de politie extra controleren in de Elderom en streng optreden tegen personen die daar hun afval achterlaten. Afhankelijk van het gestorte afval kunnen boetes van een paar tientjes oplopen tot duizend(en) euros.