Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/07)

OOSTERHOUT NB, 21 juli 2005

Man opgepakt na mishandeling

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie arresteerde donderdagnacht 21 juli om 00.15 uur een man op verdenking van mishandeling. Het gaat om een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het geweld vond plaats in een woning aan de Edisonstraat. De aanleiding is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat er vermoedelijk sprake is van overmatig drankgebruik. De verdachte sloeg zijn slachtoffer met een bierblikje tegen het hoofd. Het slachtoffer, een 28-jarige Oosterhouter, liep een opgezwollen jukbeen op. De politie werd gebeld, die de ruziemakers vervolgens scheidde. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man werd ingesloten en gezien de mate van dronkenschap pas de volgende morgen verhoord. Hij wist zich weinig meer te herinneren en kreeg proces-verbaal terzake mishandeling.

Proces-verbaal vanwege winkeldiefstal

DONGEN: Een 37-jarige vrouw afkomstig uit Emmen is woensdagmiddag 20 juli rond 16.00 uur gearresteerd op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw was in gezelschap van een andere vrouw. Deze handlangster zag kans om te ontkomen. Winkelpersoneel van een drogisterij aan de Hoge Ham rekende de verdachte in, toen ze met enkele lippenstiften de winkel wilde verlaten. De cosmetica zat in haar tas en was niet betaald aan de kassa. Het winkelpersoneel droeg de vrouw over aan de politie, die haar meenam naar het politiebureau voor nader onderzoek. Ze had acht lippenstiften gestolen met een totale waarde van 79,20. De vrouw is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest vanwege vermogensdelicten. Om die reden kreeg ze geen boete opgelegd, maar mag ze zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Politie treedt op tegen alcohol in het verkeer

SPRANG-CAPELLE: Op donderdag 21 juli ontstond rond 05.20 uur een aanrijding op de Kerkstraat. Daar was een onbekende frontaal op een geparkeerde auto gebotst. De veroorzaakster was na het ongeval doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken. Echter op de plaats van de aanrijding was haar kentekenplaat achtergebleven. Aan de hand van dit kenteken wisten de agenten dus wie de tenaamgestelde van het voertuig was. Noch de kentekenhoudster, noch de auto was op het huisadres aanwezig. Door het spoor van de verloren koelvloeistof te volgen, kwamen de agenten uit in de Grutto. Daar stond de beschadigde personenauto en werd ook de veroorzaakster aangetroffen. De 33-jarige Kaatsheuvelse vertelde dat ze uit een paniekreactie was doorgereden. Toen de agenten haar wilden controleren op het gebruik van alcohol, vertelde de vrouw dat ze ná het ongeval twee biertjes had gedronken vanwege de schrik. Om die reden is er geen ademanalyse van de vrouw afgenomen, maar een bloedproef. Het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut gaat nu het alcoholpromillage terug rekenen naar het tijdstip van het ongeval. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en doorrijding na aanrijding.

KAATSHEUVEL: In de nacht van woensdag 20 juli op donderdag 21 juli controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.20 uur op de Raadhuisstraat. Uit een voorlopig ademonderzoek bleek dat de 21-jarige inwoner van Kaatsheuvel alcohol had gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 410 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.
Diezelfde nacht onderwierp de politie Loon op Zand nog zeven andere automobilisten aan een alcoholcontrole. Geen van hen bleek in overtreding te zijn.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring van 190,-. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Bekeuringen bij controles in Altena

HANK / DUSSEN / WIJK EN AALBURG: Het politieteam Altena hield op woensdagmiddag 20 juli op verschillende plekken verkeerscontroles. Daarbij werd vooral op het gebruik van de autogordel gelet. 29 verkeersdeelnemers werden bekeurd. Onder andere voor het (juist) dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de juiste bescheiden, het onterecht gebruik van mistlampen en vervallen APK. Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Politie onderzoekt inbraken

OOSTERHOUT: Een 34-jarige Oosterhoutse deed aangifte van diefstal uit haar woning. Op nog onduidelijke wijze zijn op woensdagavond 20 juli een PlayStation, een gameboy en een geldbedrag uit haar woning gestolen. Dat gebeurde vermoedelijk tussen 17.00 en 23.30 uur. Bij controle van de woning bleken er geen braaksporen te zijn. Mogelijk heeft de dader gebruik gemaakt van een valse sleutel. De technische recherche gaat dit nader onderzoeken.

OOSTERHOUT: Een printer en een geldbedrag zijn buitgemaakt bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Ridderstraat. Het feit is gepleegd op donderdag 21 juli tussen 01.00 uur en 11.45 uur. De politie stelde vast dat de daders op het dak geklommen waren en vervolgens een ruit op de eerste verdieping hadden ingeslagen. De aangeefster heeft nog twee personen weg zien vluchten.

RAAMSDONKSVEER: Tussen woensdag 20 juli 10.00 uur en dinsdag 21 juli 12.00 uur werd er ingebroken in een bedrijf op industrieterrein Dombosch 1. De achterdeur van het pand aan de Karperweg bleek geforceerd te zijn. Uit het bedrijf mist men een compressor.

Bekeuring voor illegaal venten

LOON OP ZAND: Een 21-jarige Pool is opgepakt voor illegaal venten. Dat gebeurde op woensdagavond 20 juli om 20.10 uur in de Hertog van Brabantweg. De man ging langs de deuren om tekeningen te verkopen, terwijl hij niet in het bezit was van een ventvergunning. Omwonende klaagden hierover, waarna de politie de man arresteerde. In overleg met Justitie kreeg hij een boete van 50,- terwijl zijn verkoopwaar in beslag werd genomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer