Hennepkwekerij opgerold

's-Hertogenbosch 21-07-2005

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Daviottenweg een hennepkwekerij opgerold. Op basis van informatie die bij de politie was binnengekomen heeft de politie in Den Bosch direct actie kunnen ondernemen. De politie heeft de nodige voorbereidingen getroffen en is het pand ingegaan.
In het pand is in een geheime bergplaats een hennepkwekerij aangetroffen. Enkele honderden planten, apparatuur en lampen zijn in beslag genomen door de politie. Alles wordt vernietigd. Er zijn geen personen aangehouden.
Bij de politie Brabant-Noord is deze actie gebaseerd op de Snelle Interventie Methode (SIM). Sinds enige tijd voert de politie deze SIM-acties uit. De politie gaat onder meer over tot SIM-actie als ze informatie heeft over de locatie van illegale en gestolen goederen. De informatie, meldingen en aangiften van burgers zijn hierbij van groot belang. Het gaat met name om strafbare feiten die de burger direct raken, zoals diefstal, overval, beroving, heling, (openlijke) geweldpleging, bedreiging, wapenbezit, soft- en harddrugs. Het doel van de SIM-actie is om naar aanleiding van meldingen en informatie zo snel mogelijk in te grijpen, om alle aangetroffen goederen in beslag te nemen, aan het verkeer te onttrekken en aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. zodat criminele activiteiten worden gestopt. Informatie over personen, lokaties, goederen, die uit deze acties wordt verkregen, neemt de politie mee in andere politie-onderzoeken.