Inbrekers vallen door mand tijdens verkeerscontrole

Berlicum 21-07-2005

Tijdens een verkeerscontrole op de Roskam in Belicum heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 3 Bosschenaren aangehouden in de leeftijd van 19 en 20 jaar. De politie verdenkt de jongeren ervan even daarvoor te hebben ingebroken in een sportcomplex aan de Groenstraat. Daarnaast had de 20-jarige bestuurder te veel alcohol gedronken en reed hij zonder geldig rijbewijs.

Tijdens de controle zag de politie in de auto van de verdachten dozen met sportdrankjes liggen. De bijrijder had onder bij zijn voeten een breekijzer liggen. Tevens zagen de agenten op de achterbank van de auto een grote televisie en een computerbeeldscherm liggen. De wetenschap dat er geregeld wordt ingebroken in sportcomplexen en maneges in de omgeving, maakte dat de bestuurder en inzittenden werden aangehouden op verdenking van inbraak.

De politie heeft de auto van de verdachten in beslag genomen. Daarin zijn ook nog een computermuis, toetsenbord, stekkersnoeren van versterkers, autoradioversterker, luidsprekerkabel en een bass-luidspreker aangetroffen. Al deze goederen zijn afkomstig van diefstal.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.