Ingezonden persbericht


Juize.FM lanceert eerste digitale rap-compilatie

Hilversum, 21 juli 2005 - Juize.FM geeft als eerste radiostation in Nederland een beveiligde digitale rap-compilatie uit. In plaats van een fysieke CD is deze mixtape alleen als download verkrijgbaar. Op de compilatie zijn 23 unieke tracks en freestyles van Nederlandse rappers en R&B artiesten aan elkaar gemixt door Juize.FM DJ Jeff en gehost door rapper Negativ. Vanavond reikt Program Director en DJ van Juize.FM Niels Hoogland het eerste exemplaar van de mixtape uit aan Negativ tijdens het 1-jarig feest van Juize.FM in Sinners in Amsterdam. De mixtape is vanaf vrijdag 22 juli voor ¬ 8,99 te downloaden via www.juize.fm.

Uniek project

In samenwerking met Aim4Music en Cloud 9 Music is Juize.FM dit voor Nederland unieke project gestart. Met het exclusieve karakter en het beveiligd aanbieden van 23 tracks in één mix hopen de partijen een positieve bijdrage te leveren aan de groei van de markt voor legaal downloaden.

Tracks

De compilatie bevat naast de nummer 1 hit Watskeburt (De Jeugd van Tegenwoordig) en de floorfiller En nu ga je dansen klootzak (DJ Chuckie), ook de nieuwste tracks van Raymzter, Jay Colin, Opposites, Arnhemsgewijs en Goldy. Bovendien hebben Negativ en Brainpower speciaal voor deze mixtape een exclusieve freestyle rap opgenomen. Rapper Negativ host de volledige mixtape.


---

Juize.FM van radioprogramma tot radiostation

In 1999 startte Radio 538 met het programma Juize. Onder leiding van Niels Hoogland staat dit programma iedere zondagavond tussen 20:00 en 00:00 uur garant voor de nieuwste tracks, de lekkerste classics, de beste mixes en up-to-date informatie uit de scene. Op 18 juli 2004 groeide dit programma uit tot het webradiostation Juize.FM. Juize.FM zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week de beste hiphop en R&B uit. Kijk voor meer informatie op www.juize.fm Juize.FM is via internet, kabel, satelliet en UMTS (KPN en Vodafone) te beluisteren.