2e persbericht van donderdag 21 juli 2005

Eindhoven 21-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 62-jarige Eindhovense is donderdag rond 9.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Verwerstraat. Een 35-jarige Eindhovenaar reed met zijn auto vanuit een parkeervak de rijbaan op en verleende daarbij geen vrije doorgang aan de vrouw die met haar snorfiets in tegengestelde richting reed. De vrouw is met gekneusde ribben en voetletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Deurne: Vervolg dodelijke aanrijding A67

De politie heeft de identiteit vastgesteld van de twee chauffeurs die woensdag om het leven kwamen bij een verkeersongeval op de A67 onder de gemeente Deurne. De bestuurder van de trekker met oplegger is een 54-jarige Bulgaar. De bestuurder van de bestelbus is een 47-jarige man uit Eersel.

De oorzaak van het feit dat de trekker met oplegger door de vangrail reed is nog niet bekend. Het technisch onderzoek wordt uitgevoerd door de forensisch technische recherche.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft donderdag rond 11.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 14-jarige stiefdochter met een mes bedreigd en haar mishandeld. De man is in het kader van de aanpak huiselijk geweld op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Flitskast in brand gestoken

Woensdag is een flitskast voor snelheidscontroles op de Geldropseweg in brand gestoken. De kast werd met behulp van een autoband in brand gezet. De flitskast is volledig vernield en moet worden vervangen.

Lierop: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 9.40 en 13.40 uur is op snelheid gecontroleerd op de Herselseweg. Er werden 1243 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 110 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u. Toegestaan is 80 km/u.

Valkenswaard: Diefstal auto

Donderdag rond 11.30 uur is bij een autobedrijf aan de Meerenakkerweg een zwarte Volkswagen CDI met het kenteken SX-HZ-79 gestolen.

Veldhoven: Kippen en haan gestolen

Tussen dinsdag 19 juli 21.30 uur en woensdag 9.00 uur zijn vanuit een kippenhok bij een woning aan de Locht elf kippen en een haan gestolen. Het gaat om drie witte, twee zwarte, zes bruine kippen en een grijze haan. Men klom over een hekwerk om het kippenhok te bereiken.

Waalre: 240 bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft donderdag 240 bekeuringen uitgeschreven bij een snelheidscontrole op de Eindhovenseweg. De politie hield daar tussen 8.50 en 11.00 uur een snelheidscontrole. De snelste overtreder reed 88 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.