Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen

Brakel 21-07-2005 - (03)

Woensdagmiddag meldden enkele bewoners van de Esdoornstraat in Brakel dat ze kort daarvoor door een man waren bedreigd. De man bedreigde een daar wonende vrouw met een vuurwapen nadat ze had geweigerd om hem naar Zaltbommel te brengen. Daarna had de man bij een andere woning aangebeld en de bewoner bedreigd omdat deze geen taxi voor hem wilde bellen.

Bij onderzoek bleek de man binnen te zijn bij een woning aan de Esdoornstraat. Deze woning werd onder observatie gesteld. Kort daarna zagen politiemensen drie personen naar buiten komen en met een auto wegrijden. De auto werd gevolgd zodat deze op een veilige plaats tot stoppen gedwongen kon worden. Dit gebeurde uiteindelijk op de Waaldijk in Zuilichem. Volgens de procedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten werden de inzittenden uit de auto gepraat en aangehouden. Het betrof inwoners van Zaltbommel van 25 en 26 jaar oud en een 26-jarige inwoner van Nieuwegein. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Tiel.

Omdat het vuurwapen niet bij de verdachten werd aangetroffen is besloten ook de hoofdbewoner van de woning aan de Esdoornstraat aan te houden. Deze 33-jarige man kon korte tijd later aangehouden worden. Bij huiszoeking werd geen vuurwapen aangetroffen maar wel een hennepkwekerij die zich op zolder bevond. Deze hennepkwekerij is op donderdag ontmanteld.
Het onderzoek voor voortgezet.