Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 21 juli 2005

Politie neemt aangifte op van woninginbraak

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak. In de namiddag van woensdag 20 juli is er ingebroken in een woonhuis aan de Dr. van Campenstraat. De daders gooiden een raam aan de achterzijde van de woning in. De woning is doorzocht en er is een tas, een videocamera en een onbekend geldbedrag ontvreemd. Getuigen hebben de dader zien vluchten in de richting van de Julianalaan.

Bromfietser raakt gewond tijdens ongeval

BREDA: De politie kreeg op woensdagavond omstreeks 20.30 uur melding van een aanrijding met letsel op de kruising tussen de Meidoornstraat en de Pijnboomstraat. Een 46-jarige automobilist uit Breda reed over de Meidoornstraat. Op het moment dat hij de Pijnboomstraat in wilde rijden, reed een 18-jarige inwoner van Zevenbergen met zijn bromfiets tegen de zijkant van de auto. De bromfietser vloog over de achterzijde van de auto en viel vervolgens naast de auto op de grond. De bromfietser raakte gewond tijdens de val en is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis aan de Langendijk.

Politie neemt aangifte op van brandstichting

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van brandstichting. In de ochtend van donderdag 21 juli werd er melding gemaakt van een autobrand aan de Korte Boschstraat. Hier hadden getuigen een aantal jongeren zich verdacht zien ophouden bij een geparkeerd bestelbusje. Nadat de jongeren vertrokken, begon de auto te branden. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de auto is getakeld. De gedupeerde heeft aangifte gedaan van brandstichting. Onbekenden hebben brandbare vloeistof gebruikt om de auto in brand te steken. De politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt woninginbraak

ETTEN-LEUR: In de vroege ochtend van donderdag 21 juli werd er ingebroken in een woning aan de Pianohof. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. De inbrekers zijn vermoedelijk binnen gekomen door middel van hengelen door de brievenbus en slaagde erin op deze wijze binnen te komen, omdat de voordeur niet op het nachtslot zat. Toen de bewoners van het pand s ochtends wakker werden, bleken er twee portemonnees met inhoud te zijn gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en doet sporenonderzoek.

Automobilist raakt gewond bij éénzijdig ongeval

BREDA: De politie kreeg in de vroege ochtend van donderdag 21 juli een melding van een éénzijdig verkeersongeval aan de Galderseweg. Een 21-jarige man uit Breda kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht. De berm loopt omhoog waardoor de auto omsloeg en met de voorzijde tegen een boom botste. De man heeft zichzelf uit zijn auto kunnen bevrijden, maar had letsel aan zijn gezicht en op zijn borst. Hij is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis locatie Molengracht.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollerij

ZUNDERT: De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen. Een 59-jarige vrouw uit Loenhout stond in een winkel aan de Molenstraat toen ze plotseling merkte dat haar tas open stond en haar portemonnee was verdwenen. De politie waarschuwt burgers op hun eigendommen te letten en tassen goed in de gaten te houden.

Bromfietser krijgt drie bekeuringen

ETTEN-LEUR: Surveillerende agenten hielden op donderdagochtend 21 juli een 20-jarige bromfietser uit Oudenbosch aan. De man werd staande gehouden en gecontroleerd omdat het de agenten was opgevallen dat de man geen stickers op zijn voertuig had. Tijdens de controle bleek dat de man zich bovendien niet kon legitimeren en hij werd meegenomen naar het politiebureau. De bromfietser is naar huis gestuurd met drie bekeuringen voor het niet dragen van een helm, het niet bij zich dragen van een legitimatiebewijs en het ontbreken van rode of oranje stickers op de bromfiets.

Politie treft grote hennepkwekerij aan

BREDA: De politie kreeg in de ochtend van donderdag 21 juli melding van een inbraak aan de Charles Petitweg. Getuigen zagen dat twee mannen aan het inbreken waren in een loods en gaven ook aan dat er vermoedelijk hennepkwekerijen in de panden gevestigd waren. De politie reed naar de genoemde locatie en ontdekte dat inbrekers de rolluiken hadden geforceerd na een gat in het hekwerk te hebben geknipt. De daders waren hoogstwaarschijnlijk gestoord bij het ontvreemden van hennep. In de twee loodsen werden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal ruim 1600 hennepplanten. De planten waren nagenoeg allemaal oogstrijp. Ook werd er een grote hoeveelheid kweekapparatuur en onder andere groeimiddelen aangetroffen. Alles is ontruimd en in beslag genomen. De in beslag genomen goederen zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar van de kwekerij.

Man aangehouden wegens opgeven valse naam

BREDA: De politie hield op woensdagavond 20 juli een 29-jarige man uit Rotterdam aan. De man kon bij controle geen geldig legitimatiebewijs laten zien. Ook gaf hij meerdere keren een valse naam op. De man werd aangehouden en weigerde mee te werken aan verhoor. Bij een later verhoor werkte de man wel mee. Hij werd met een bekeuring wegens het niet hebben van een geldige legitimatie en het opgeven van een valse naam weer in vrijheid gesteld.

Dure fietsen gestolen bij inbraak

BREDA: In de nacht van woensdag 21 juli werd er ingebroken in een berging aan de Baliendijk. Door het intrappen van de toegangsdeur konden de inbrekers twee uitermate kostbare fietsen wegnemen. Het gaat om een smurfblauwe mountainbike van het merk Canondale en een groene crossfiets van het merk BMX type GT. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Agressieve zwartrijder aangehouden

BREDA: De politie werd op dinsdag 20 juli gealarmeerd door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. Een 34-jarige Russische man had geen plaatsbewijs gekocht en ging niet in op het verzoek de trein te verlaten. Na diverse malen de man te hebben gevorderd de trein te verlaten werd de politie gebeld. De agenten hadden ook geen succes met de man verzoeken zich elders te begeven. De reiziger werd daarom aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De man is na verhoor met een dagvaarding ter beschikking van de Vreemdelingendienst gesteld.

Vrouwen proberen make-up te stelen

ETTEN-LEUR: Op donderdagmiddag 21 juli probeerden twee vrouwen een grote hoeveelheid make-up te stelen uit een winkel aan het Burchtplein. De vrouwen hadden geprepareerde tassen bij zich, waar ze de goederen in deden. Toen het personeel van de winkel ze betrapte, renden ze weg en hebben de tassen in de winkel achter gelaten. De politie heeft de tassen in beslag genomen. De vrouwen probeerden voor een bedrag van meer dan 350,- make-up te ontvreemden. De politie heeft de omgeving van de winkel afgezocht, maar de dieveggen waren nergens meer te bekennen. De politie heeft aangifte van de diefstalpoging opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg