Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

Geboorte-akten Bleiswijk ook digitaal beschikbaar Het Gemeentearchief Rotterdam onderneemt veel initiatieven om de zichtbaarheid van het culturele erfgoed van de zeven Zuid-Hollandse gemeenten en daarmee het publieksbereik in de regio te vergroten. Het digitaal beschikbaar stellen van de geboorte-akten van de meeste regiogemeenten via de website is zo´n initiatief. In dat kader zijn onlangs de geboorte-akten van Bleiswijk gepubliceerd. De geboorte-akten van Berkel en Rodenrijs zijn al gepubliceerd en Bergschenhoek zal snel volgen. In cijfers betekent het dat er grofweg 12.000 akten zijn verwerkt.

Met de invoer van het laatste deel van de burgerlijke stand, de overlijdensakten, is deze week gestart. Ook het scannen van de doop-, trouw- en begraafakten, dus alles van voor 1811, is in volle gang. Hopelijk zullen ze in de loop van de komende winter opvraagbaar zijn.

Bovenstaande archieven en meer kunt u digitaal raadplegen via de site van het Gemeentearchief Rotterdam. Op de site vindt u ook meer informatie over dit onderwerp.

Vragen top 10
Vragen top 10

Laatste wijziging website: 21 juli 2005
Copyright © 2003 - 2005 Gemeente Berkel en Rodenrijs