Gemeente Beuningen


Pak eens de bus met het vernieuwde KAN-kaartje

Met het KAN-kaartje kan men goedkoop op maandag tot en met vrijdag ná 9.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag reizen met alle lijnbussen in de regio Nijmegen vanuit een groot aantal woonplaatsen. Het KAN-kaartje is een dagretourkaartje waarvan twee soorten worden uitgegeven: kaartjes van 2 euro en kaartjes van 3 euro. Vanuit Ewijk/ Winssen naar Nijmegen (en retour) kost het kaartje 3 euro. Vanuit Beuningen/ Weurt naar Nijmegen (en retour) kost het kaartje 2 euro. Dit is zelfs goedkoper dan strippen laten afschrijven van de strippenkaart! Omdat het kaartje alleen te koop is bij de chauffeur wordt er wel op aangedrongen om gepast te betalen om de overlast voor de chauffeurs te minimaliseren.

Het huidige oude KAN-kaartje is alleen geldig in het weekend en op maandag. Het kaartje werd twee jaar geleden door Novio geïntroduceerd. Uit een uitgebreide evaluatie blijkt dat door het KAN-kaartje meer mensen gebruik hebben gemaakt van de bus. Ook blijkt er een positief effect op de omzet te zijn. Om die reden wordt de geldigheid nu verder uitgebreid vanaf 13 juni.
Per betalende volwassene kunnen twee kinderen tot 12 jaar gratis meereizen. Reizigers van 65 jaar en ouder kunnen met twee personen op één kaart reizen. Het KAN-kaartje is in de zomervakantie en de kerstvakantie ook geldig voor 9.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van novio.