UDC komt met gloednieuwe manier van feestverslagen

21.07.2005 / 17:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: United dance company

Na een zeer lang ontwikkeltraject is er nu een applicatie die de gemakken van de gsm combineert met de gemakken van het internet. Een applicatie die een bezoeker van Dance Valley de kans geeft om zichzelf en zijn vrienden op de Dance Valley site te zetten. Dit zal niet met foto]s gaan, maar met behulp van video. De Dance Valley bezoeker zal namelijk met behulp van MMS zijn video naar de Dance Valley website kunnen sturen. Een gloednieuw concept.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en zijn de mogelijkheden met dit kleine technisch vernuft legio. Ook op evenementen en festivals wordt dit duidelijk zichtbaar. Tijdens de lasershow bij Impulz Festival bijvoorbeeld zag je overal de mobiele telefoons omhoog gaan om er een foto van te maken. Tevens beginnen mensen langzaam korte filmpjes te maken van deze prachtige momenten. Maar dit zijn niet de enige filmpjes die leuk zijn om te maken. Het is nog veel leuker om filmpjes te maken van jou of je vrienden en deze op internet te kunnen plaatsen waar de hele wereld ze kan bekijken zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. UDC heeft nu samen met Collab en TweakDSL een applicatie ontwikkeld waarmee dit mogelijk is.

We zijn in februari van dit jaar begonnen met een nieuwe UDC site. Een site waarin veel meer multimedia mogelijkheden zijn ingestopt dan ooit tevoren. De bezoeker wordt nu getrakteerd op veel video en veel animatie. Met deze nieuwe unieke applicatie gaan we nu een grote stap voorwaarts maken. Het is voor het eerst dat de bezoeker van onze events gaan uitmaken wat we te zien krijgen. En juist die interactie maakt deze applicatie uniek, aldus Rik Keijzer, verantwoordelijk voor het internet bij UDC

Het geheel is vrij simpel. De bezoeker van Dance Valley gaat gigantisch uit zijn dak, pakt zijn telefoon en maakt een filmpje. Vervolgens stuurt hij dit filmpje met behulp van een emailtje naar de server toe. Deze zet het geheel om en na snelle keuring door de moderators zal het gelijk online komen te staan alwaar de hele wereld kan kijken naar het filmpje van de bezoeker.

Vorig jaar bleek dat het website bezoek na het 10 jarig bestaan van Dance Valley al voldoende waren om de server compleet vol te laten stromen. Er werden zoveel foto s bekeken dat de servers het amper aankonden. Mede daarom is er een samenwerking aangegaan met TweakDSL, een van de allersnelste ADSL leveranciers. Wij spraken hierover met Floris Diemel, marketing manager van TweakDSL: Wij hebben onze naam waar te maken bij het publiek. De mensen die ons kennen weten al dat wij een van de snelsten in Nederland zijn en met dit project hopen wij dit ook te bewijzen voor de rest van Nederland

De 1e beelden gemaakt door de bezoekers zullen gelijk vrijdag 5 augustus online te zien zijn op de officiele website www.dancevalley.com Niet langer is de bezoeker afhankelijk van de fotografen van de organisatie. Niet langer moet de bezoeker maar afwachten of zijn foto geplaatst wordt. Nu is het de bezoeker die de filmpjes maakt. De bezoeker die zorgt voor het verslag. Naast de foto s gemaakt door de fotografen op Dance Valley zijn er nu dus tienduizenden reporters bijgekomen die niet gewapend zijn met een fotocamera, maar met een eigen videocamera.