Politie Zeeland


---


W-4085-2005 Poging verkrachting - Getuigenoproep

In de nacht van woensdag op donderdag tussen 01.45 uur en 02.05 uur vond er, aan de Loodholseweg in Grijpskerke, een poging tot verkrachting van een 17-jarig meisje uit de gemeente Veere plaats.
Het meisje fietste tussen genoemde tijdstippen over het fietspad aan de Loodholseweg gaande in de richting van Grijpskerke.
Vlak voor de begraafplaats werd ze door een onbekende man van haar fiets geduwd en mee de bossen ingetrokken.
Het meisje verzette zich hevig en kon de politie bellen. Hierop vluchtte de man weg in een zilverkleurige Audi A4. Hij reed weg in de richting van Grijpskerke.
Signalement dader:
- man tussen de 20 en 30 jaar oud
- licht getinte huidskleur
- normaal postuur
- tussen de 1.65 m en 1.75 m lang
- de man droeg donkere kleding
De politie is verzoekt mensen die iets gehoord of gezien hebben zich te melden.


W-4086-2005 Bromfietser onder invloed

In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.25 uur is een 19-jarige bromfietser uit de gemeente Veere aan het Molenwater in Middelburg gecontroleerd op het rijden onder invloed.
De man werd aan de kant gezet omdat hij zonder voorlicht op zijn bromfiets reed. Ook bleek de bromfiets opgevoerd te zijn.
Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 1,5 maal teveel had gedronken. De bromfietser kreeg een rijverbod van 2 uur en 3 bekeuringen.


W-4087-2005 Diefstal uit auto, Domburg

In de nacht van woensdag op donderdag tussen 02.30 uur en 02.35 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Schelpweg in Domburg.
Uit de auto zijn dvd's, een spelcomputer en computerspellen met een totale waarde van honderden euro's weggenomen.
De auto is opengebroken; het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-4088-2005 Diefstal uit auto, Bruinisse

Tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagochtend 11.30 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Hageweg 't centrum in Bruinisse.
Uit de auto zijn een o.a. radio cd-speler, een zonnebril en cd's met nog onbekende waarde weggenomen.
De auto is opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.


W-4089-2005 Vernieling auto, Domburg

Tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 11.30 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Badstraat in Domburg.
De motorkap, de kofferbak en het rechter achterportier zijn bekrast. Het totale schadebedrag is nog onbekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.