Sociaal en Cultureel Planbureau

Het Actieplan Cultuurbereik en cultuurdeelname, 1999-2003. Een empirische evaluatie op landelijk niveau.

omslag
auteur(s) Frank Huysmans, Olivier van der Vet, Koen van Eijck publicatiedatum 21/07/2005
prijs EUR 12,90
aantal pagina's 53
isbn/issn/anders 9037702368
reeks Werkdocument 117

Bestel deze publicatie

Van deze publicatie is het volgende PDF-bestand beschikbaar: Cultuurbereik (PDF 315 kB)

We raden aan het PDF-bestand eerst op te halen en dan pas te bekijken. In de meeste browsers kan dat door de link te selecteren met de rechtermuisknop en dan in dat menu "doel opslaan als ..." te kiezen. Tip: Als het afdrukken niet goed gaat, kunt u "afdrukken als afbeelding" aanvinken.

Na downloaden is alleen enkelvoudig uitprinten voor persoonlijk gebruik toegestaan. Doorsturen of vermenigvuldiging van het bestand alleen met toestemming van het SCP.

Excerpt

In het Actieplan Cultuurbereik hebben rijk, provincies en gemeenten de handen ineengeslagen in een poging de `vergrijzing' van het cultuurpubliek tegen te gaan en `verkleuring' te bevorderen. Als onderdeel van een breder traject van onderzoeksmatige evaluatie is nagegaan of het Actieplan Cultuurbereik op landelijk niveau aantoonbaar tot een groter en gevarieerder cultuurpubliek heeft geleid. Daartoe zijn gegevens van het Aanvullend Voorzieningengebruik Onderzoek (AVO) uit 1999 en 2003 geheranalyseerd door een team van onderzoekers van het SCP, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Tilburg.

In samenwerking met IVA Beleidsonderzoek en Advies.