Politie Gelderland-Zuid

Weinig incidenten bij Vierdaagsefeesten

Nijmegen 21-07-2005 - (06)

Terwijl de wandelaars van de 4daagse op weg zijn richting Groesbeek, is op het politiebureau de balans opgemaakt van alweer de vijfde nacht van de Vierdaagsefeesten. Er waren deze nacht minder incidenten dan in de daaraan voorgaande nachten. De avond begon gezellig druk. Zie eerdere berichtgeving.

Een overzicht:
* De 24-jarige man uit Milheeze, die werd aangehouden voor belediging van de politie, kreeg een transactie van 220,- aangeboden. Hij betaalde onmiddellijk op het bureau. * De 26-jarige man uit Maastricht, die niet voldeed aan een bevel van de politie, kreeg een dagvaarding.
* De 25-jarige Nijmegenaar, die werd aangehouden voor diefstal van een T-shirt, kreeg eveneens een dagvaarding voor de speciale Vierdaagsezitting.
* Op de Waalkade is een 25-jarige Nijmegenaar aangehouden voor zware mishandeling. Politiemensen zagen dat de man een andere man tegen de grond sloeg en vervolgens tegen zijn hoofd schopte. Bij de aanhouding verzette hij zich en sloeg daarbij ook nog een politieman. De man is in verzekering gesteld. * Een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden voor bedreiging van een portier. Ook hij zit nog vast.
* Een 24-jarige Nijmegenaar is op de Molenstraat aangehouden op verdenking van het betalen met een vals biljet van 50,-. Onderzoek zal vandaag moeten uitwijzen of het biljet inderdaad vals is. * Op het Stationsplein is een man opgepakt voor het opgeven van een valse naam. Hij kreeg een transactie van 150,- aangeboden. * Op het Koningsplein is nog een man aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel van de politie. Ook hij kreeg een dagvaarding voor de Vierdaagsezitting.
* Op de Molenstraat is een 18 jarige man aangehouden voor vernieling van een reclamebord. Ook hij kreeg een dagvaarding mee.